olej897 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Czy po wymianie przełącznika zespolonego na nowy (prawdopodobnie zerwana taśma), trzeba skasować błąd świecącej kontrolki airbag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Nie trzeba nic kasować,kontrolka zgaśnie błąd zostanie tylko w pamięci kompa(widoczny tylko po podłączeniu pod clipa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 zakładając przełącznik odpowiednio ustaw zwijacz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 To ja już nie mam pomysłu - kostki pod fotelami sprawdzone, są całe i wpięte - nowy przełącznik zespolony, a nadal świeci kontrolka airbag. Ma ktoś inny pomysł i zlokalizować problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 tak do niczego nie dojdziesz ,jak jest przerwa to kontrolka sama nie zgaśnie ,podłączysz pod Clipa i się dowiesz co wykazuje błąd .Wiesz od czego się zaczęło to świecenie kontrolki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Jakieś pół roku temu zapalała mi się na chwilę ale to sytuacja losowa, a teraz to już zawsze świeci. Na Clipie jest błąd B100B - obwód zapłonu poduszki bocznej lewy przód Przerwa. W słupku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 To nie jest błąd zdiagnozowany Clipem .Clipem mają nazwy DF.Masz problem z boczną poduszką fotela kierowcy.Sprawdź, czy masz poduszkę boczną lub czy nie wypięła się wtyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Czyli wyjąć fotel i zdjąć obszycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 W oparciu od strony drzwi jest specjalne zapięcie oby dojśc do poduszki .Na rysunku strzałka wskazuje poduszkę .Poduszka w dolnej części ma wtyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Wtyczka w siedzeniu sprawdzona, wpieta i poducha całą. Jakis inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Uszkodzona wiązka przewodów od poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Wiązka zaczyna sie pod tunelem miedzy fotelami? Na manualu widziałem,że tam jest komputer od sterowania poduchami? Dodano: 01 lip 2014 - 17:11 Witam. Zgłaszam się cały czas z tym samym nierozwiązanym problemem i chce dojść do komputera poduszek zobaczyć co tam go boli. Mam kilka pytań. Rozumiem,że na rozpiętym aku, ale czy jak już odepnę wtyczke w komputerze airbag to czy coś się stanie gdy wepnę ponownie? Jeżeli wymienię moduł na inny (używany) bo nie są jakoś drogie, to czy trzeba wgrać do kompa? Jakieś wskazówki do podczas wymiany? Bo już nie mam siły na tę poduchę od dwóch lat Dodano: 01 lip 2014 - 17:13 Dodam, że wszystkie wtyczki z napinaczami sprawdzone i taśma airbag wymieniona na nową. Edytowane 1 Lipca 2014 przez olej897 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi