pawelli Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Wczoraj oglądałem program "Na każdą kieszeń". Porównywano Scenic-a z Zafirą. Kiedyś zjechał Lagunę a teraz Scenic-a. Oczywiście autor programu mnie nie zawiódł - znowu pokazał rzekomą - w jego mniemaniu - wyższość niemieckiej motoryzacji :-/ :-/ :-/ :-/ . Oczywiście Scenic jest dość awaryjny, części drogie, trudny w naprawie, fotele za miękkie, siedzi się jak w PKS-ie. Według mnie koleś jest I oczywiście - niczego nie sugerując - na koniec w swoim wywodzie w podtekście - wyszło że Zafira jest lepsza A co Wy sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Scenic jest dość awaryjny, części drogie, trudny w naprawie, fotele za miękkie, siedzi się jak w PKS-ie wiec co sie dziwisz ze Zafira jest lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Ale to były jego stwierdzenia :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 bo taka jest prawda zobacz raporty awaryjnosci, czesci w ASO drogie, PKS nie jezdze wiec nie wiem jakie sa fotele subiektywna ocena Pana testujacego i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 ja oglądałem i tylko mogę sie zgodzić co do zawieszenia przedniego że w scenic u pada szybciej niż w oplu ale za to renault ma lepszy komfort jazdy. Gościa co prowadzi ten program w miarę lubie ale moim zdaniem renault przebija opla pod względem estetycznym. Scenic jest tańszy w zakupie na rynku wtórnym i to rekompensuje wszystkie niedogodności. co do cen części to uważam że teraz na rynku jest tyle firm że można bez problemu znaleźć tańsze i droższe odpowiadające wielkości portfela. Dla mnie scenic jest lepszą propozycja. A każde auto o które sie będzie dbać to będzie bezproblemowe. tak wiec dla mnie wynik na plus dla renaulta i dlatego kolejne auto to będzie dla mnie scenic a na pewno nie żaden opel czy szmelcvagen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 A każde auto o które sie będzie dbać to będzie bezproblemowe. Bardzo dobrze powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Według słów prowadzącego program części do Scenica są droższe, ale porównanie obu pokazanych tabelek przeczy temu. Powiedziałbym że ceny części zamiennych są porównywalne. Duga, sprawa, wg pana redaktora auto buja sie na zakrętach, czy ja wiem? Mój stary poldolot bardziej się przechylał w zakrętach. Może to wina amortyzatorów jakie były w prezentowanym modelu? Następna sprawa pozycja za kierownicą - siedzi sie jak w PKS-ie - i dobrze, pozycja bardzo wygodna i niemęcząca. W końcu to scenic nie mini czy 126p. Nie mogę się też zgodzić, że trzeba się nachylać do przełączników dmuchawy, AC, Pan redaktor zajął nieodpowiednią pozycję za kierownicą, ja nie muszę się nachylać żeby dostać się do tych przełączników jednocześnie wygodnie siedzę za kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Niestety nie widziałem tego programu, ale: Do minusów Zafiry można jeszcze doliczyc: -brak miejsca na roletę bagażnika, w przypadku postawienia foteli 6,7, z podłogi bagażnika. -zerro miejsca na bagaż, w przypadku przewożenia 7 osób. (Miejsca w bagażniku mniej niż w seicento, więc albo box na dachu, albo przyczepka) -ordynarnie wykończone zawiasy maski. (raczej brak wykończenia) -wnętrze a właściwie kokpit, typowy, regularny, zimny niemiec. (rzeźbione piłą łańcuchową) Z tych właśnie względów nie kupiłem Zafiry, (choć miałem taki zamiar) i zakochałem się w Reni IMHO- Zafira powinna być porównana z GRANDSCENIC'iem, a SCENIC z Cmax'em Forda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 też jeździłem zafirą,, kiedyś nawet namawiałem rodziców do jej kupna :-? ale wystarczyło 20km mykania zafirą i werdykt mój taki ....dzieki Bogu rodzice tego nie kupili. zawieszenie katasrtofa, w srodku jakos nieciekawie, prosty opel.. a siedząc na miejscu pasażera to wciąż sie bałem bo siedzisko jakies dziwne, żadnego uchwytu co bym poczuł sie bezpieczniej.. od początku wrażenie ze przy drobnej kolizji wylece przez przednią szybe :-? poczułem dużą ulge wsiadając do megana, zeby nie było scenic'iem też sporo najeździłem.. precz z zafirą :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Widzę, ze potwierdzacie moje odczucia :) :) :mrgreen: :) Bo już myślałem, że może ze mną jest coś nie tak :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Weź pod uwagę że prowadzący skończył tylko podstawówkę i od małego jeździł jedynie jakimś poniemieckim powiedzmy samochodem. Dlatego wydał taki werdykt. Ja osobiście jestem za Scenikiem. Szwagier ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Szkoda tylko że nie pokazał wielu przydatnych schowków, itp. ....... Ale to jego sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Nie tylko jego sprawa, bo dalej wyrabia złą i bardzo mylną i jak sami wiecie bardzo nie prawdziwą opinię o naszych autach :evil: Może trza do niego list otwarty wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ale co z tego wyrabia? Tak szczerze Prezes - obchodzi Cię to ? Bo mi naprawdę polatuje co inni sądzą o moim aucie. Auto ma się mi podobać, a nie innym. I to, czy jakiś Franek Kolanko, czy Stefek Burczymucha powie, że moje autko jest szajskie to mnie naprawdę nie interere. Niech sobie jeżdżą szmelcami niemcami albo japońcami - ja na to za przeproszeniem "sram" ;-D Dlatego nie rozumiem tutaj Waszego oburzenia - to, że koleś powiedział tak czy siak o aucie - prawdziwie, czy nie prawdziwie. Co z tego? Czy to wpływa na Waszą opinię? Nie. A to, że wpłynie na jakiegoś pajaca opinie, który francuza nie kupi - pytam jeszcze raz, co z tego? ;-) [zachowaj pewien poziom kultury, już któryś raz rzucasz wulgaryzmami i pochodnymi - bronius] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 To, że gro ludzi może mieć fajne autka, a po takim czymś wybiorą właśnie ten szajs w tym przypadku zafirę - jak tego nie czujesz to nie mamy o czym gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi