ikss Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam, Mam problem w Megane 2 ph1 z radiem. Gdy zostawiam samochód pod domem na noc czasami rano zastaje samochód (zamknięty oczywiście) z włączonym radiem. Problem jest o tyle ciekawy, że gdy nawet wyjmę bezpiecznik, radio nadal gra. Raz wysłałem żonę do pracy z wyjętym bezpiecznikiem radia to zadzwoniła, że nie ma nawiewu. Może ma ktoś pomysł co może być nie tak? Mam też podejrzenie, że radio potrafi też samo się wyłączyć. Z góry dziękuję z odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Radio wyłącza samo chyba po 20 min. Przy wyłączonym silniku. Masz fabryczne radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikss Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Tak, mam fabryczne radio. Ok 1,5 roku temu miałem jeszcze taką przygodę, ze przestały działać mi wycieraczki, wyświetlacz od nawiewu zgasł czyli nawiewu nie było i coś tam jeszcze świrowało. Radio działało bez zarzutów. Okazało się, winny tego był... spalony bezpiecznik radia! Wymieniłem na taki sam sprawny i wszystko wróciło do normy. Tylko dlaczego radio działało skoro bezpiecznik był spalony??? Czyżby gdzieś nie ma masy jak należy? Może na kablach jakieś zwarcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Jakiś zwarcie jest. Np w radiu. Albo uszkodz. Uch lub trzeba ustawić w UCH zeby radio wyłączyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi