katheerina Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam serdecznie kolegów i koleżanki. Potraktujcie to jako wstęp do rankingu top 10 ;) Dręczy mnie takie oto odwieczne pytanie hardcore'owca: Jaki samochód byłby najoptymalniejszym wyborem dla parametrów: - planowany przebieg ok. 25-30 tys.km/rok (codziennie ok. 100km) co wskazuje na olejo lub gazożercę - planowany czas eksploatacji 7-10 lat - małe spalanie na trasie - może być używany :) - w miarę możliwości niezawodny (idealnie byłoby tylko wlewać i wymieniać elementy eksploatacyjne) albo z tanimi częściami zamiennymi - babskie dodatki (im więcej tym lepiej): poduszki powietrzne (im więcej tym lepiej), wspomaganie kierownicy, centralny zamek, ABS, autoalarm, wielostrefowa klimatyzacja, elektryczne lusterka, ESP, odgrzewanie szyb, hak, karta z immmobilizerem zamiast kluczyka, skórzana tapicerka, komputer pokładowy , alufelgi, tempomat, szeroka gama kolorystyczna pod torebkę, halogeny, ksenony, 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 małe spalanie na trasie 4x4 To się nie dodaje. Albo jedno, albo drugie. Napęd na 4 łapy zwiększa spalanie przez to, że dodaje masy autu. babskie dodatki O takie coś chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Laguna III 2.0 dci 130 koni bez dpf lub 150 koni. Do 30 tysi przy dobrym układzie planet znajdziesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katheerina Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Kreciq, a Tobie jak się jeździ tym cudem ze zdjęcia:D :) ??? Nie bądźmy zbyt drobiazgowi, np. minimalne spalanie Kia Sorento I Terenowy 2.5 CRDi 140KM to 8.4 l/100km. Chodzi mi o raczej o najlepszy mix tych elementów w konkretnych wydaniach. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez katheerina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Wg. tego co napisałaś powyżej to przychodzi mi do głowy tylko jedno - Fiat Panda 4x4 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Bardzo przyjemnie i komfortowo. A przy wciśnięciu pedału gazu budzi się potwór, który ryczy 5 cylindrami. Co też ważne, nie drenuje mojej kieszeni (czytając forum, pali tyle, co silniki 1.2 TCE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 karta z immmobilizerem zamiast kluczyka Auto z kartą w cenie 25-30 tys. zł... To oznacza,że właściwie reszta firm stosujących system handsfree (np. Mercedes, Suzuki, Mazda i parę innych) automatycznie odpada i na placu boju zostaje Renault :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Proponuję rozejrzeć się na Megane II 1.5 dci z roku 2008 za taką kwotę można zakupić bardzo dobrze wyposażoną. Ten silnik będzie najlepszy jeśli chodzi o spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Dacia Duster 4x4 albo: Mój odnośnik to od razu wszyscy będą jechali za tobą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Obawiam się, że powyższy pojazd wprawdzie nie ma klimy wspomagania i innych bajerów, ale jego cena będzie pewnie z 10x większa niż przewidziana kasa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) honda civic VIII jeździłem ostatnio i nie powiem, fajne autko tylko szlifiera, żeby coś pojechało to trzeba kręcić, ale dźwięk fajny :) Edytowane 9 Stycznia 2014 przez Rxe.Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 żeby nie 4x4 to do wymagań idealnie by pasowała laguna II, a taką można wyrwać taniej niż przewidziany tu budżet. W trasie o wiele wygodniejsza niż laguna III, a jak się dobrze trafi to można trafić świetnie wyposażoną sztukę z 2.0 dCi 150KM. Jak dla mnie auto rewelacja, mimo słabej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Dręczy mnie takie oto odwieczne pytanie za 30 tys pln, tylko i wyłącznie Alfa Romeo 159, rocznik 2005-2006r, silnik koniecznie 1.9 jtd 150ps. Pod względem wizualnym bije na łeb każde inne, silnik jtd, montowany też w oplach jako cdti, jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy ze wszystkich diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie zapomnij że alfa ma delikatne zawieszenie na polskie drogi i ma najgorsze silniki 1.8, 2.0 czy 2.5 benzynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Wprawdzie nie mam tutaj swojego typu samochodu, ale chciałem poruszyć: katheerina - nie ma czegoś takiego jak "najoptymalniejszy" Jest optymalny i nic więcej. Nie ma mniej optymalnego, bardziej optymalnego, czy pochodnych ;-) Edytowane 10 Stycznia 2014 przez CareK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi