jezior Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam Przymierzam się do zakupu renault megane II po lifcie, w oko wpadł mi taki oto model: http://otomoto.pl/renault-megane-lift-klima-serwisowany-C31862084.html Wiem, że auto od handlarza, opcji bezwypadkowe nie zaznaczyl, więc na to też zwrócę uwagę. Gdzie w tych modelach ustawia się podgrzewanie foteli? Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę przy oględzinach? Wiem, że w tych silnikach problemy sprawia KZFR, tylko nie wiem jak objawia się jego zużycie lub awaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Coś mi się wydaje, że dzwona miało to auto bo ma deskę z phI. Brakuje listwy nad schowkiem pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Te listwy były w każdej megi ph2? Bo bardzo rzadko je widzę w ogłoszeniach, może to był jakiś dodakowy pakiet czy coś podobnego. Najwięcej było w autach z 2008 roku. Sam sobie odpowiem bo znalazłem info na forum że montowali tylko w Bussines Line i Dynamique, uff lekko się zdenerwowałem Edytowane 14 Stycznia 2014 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Te listwy były w każdej megi ph2? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Skórzana kierownica z przyciskami do sterowania radiem była w opcji wyposazenia? Bo sądząc po tapicerce nie była to najbogatsza wersja wyposażenia. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez jezior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) przyciski które sa na kierownicy są od tempomatu, panel do sterowania radiem za kierownicą był w większości meganek, żeby go nie było to musi być strasznie biedna wersja, kierownica z chromowaną obwódką mi się nie podoba, nie jest od tej wersji. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 mogę się mylić, ale zdaję mi się że kierownica jest obszyta skórą, a gałka zmiany biegów już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Rozmawiałem z handlarzem i tak: - przebieg 190 tysięcy potwierdzony wpisem w książce, - przy 120 tysiącach zmieniony był rozrząd, - co do wersji wyposażenia to mówił, że nie wie, bo w książce nie było o tym informacji, w schowku albo w słupku też nic nie znalazł, można by po vinie rozkodować ale nie bardzo chciał podesłać. - auto zarejestrowane na firmę, większość jak sprowadza to tak rejestruje, a potem sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 przebieg 190 tysięcy potwierdzony wpisem w książce, A jaki problem podrobić w dzisiejszych czasach książkę. Jeżeli nie chce podać numeru VIN, to znaczy że ma coś do ukrycia i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dostałem dziś nr vin smsem od handlarza i zdjęcia książki serwisowej: Wnioski: - książka duńska, wpisy w serwisach duńskich, co 9-10 miesięcy przegląd i przebiegi zwiększające się kolejno ok. 30 tyś. względem poprzedniego - wpis o wymianie rozrządu przy 120 tyś. km + wymiana tarcz i klocków, dodatkowo wpis o przebarwieniu lakieru przy prawym tylnym błotniku, - ostatni wpis ze skanów jakie mi wysłał pochodzi z 19.12.2012 przy przebiegu 180 tyś. km Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem opinię, że samochody w danii są drogie i ogólnie nie opłaca się ich sprowadzać chyba, że to zajeżdżone złomy lub po wypadkach. Zresztą ten handlarz sprowadza auta z niemiec, bo znalazłem na otomoto pozostałe jego aukcje. Podsumowując odpuszczam sobie to auto ostatecznie i raczej nie polecam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem opinię, że samochody w danii są drogie i ogólnie nie opłaca się ich sprowadzać chyba, że to zajeżdżone złomy lub po wypadkach. Coś w tym jest. Byłem chwilę w Finlandii, kolega z pracy z kolei był w Danii - te dwa skandynawskie kraje mają w tym przypadku podobnie. Auta, które jeżdżą po ulicach są w większości kilkunastoletnie, dużo jest tzw. furgonetek, a to wszystko przez wzgląd na podatek. Dla przykładu: Klient, z którym współpracowałem miał VW Transportera z 2000 roku (2.5 TDI) i chciał go sprzedać 2 lata temu za ok. 5000 € (w Finlandii). To taka dygresja, może ktoś jest to w stanie uszczegółowić Pzdr., konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi