rafoooo Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W tamtym tygodniu zmienione obydwa. A miesiąc temu filtr powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Możesz jeszcze sprawdzić reduktor czy jest czysty, jak już robić to robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie chcę mi się go wyjmować, jest pod autem, muszę demontować całą osłonę silnika. A co z nim może być nie tak? Wystarczy że wymieniłem przy nim filtr i to już jest wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jeśli uważasz, że jest czysty to temat z głowy. Zrób wtryskiwacze i bierz się za strojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak to wygląda po kalibracji?! Wysoki mnożnik, nic nie zmieniałem, kalibracja i zbieranie map. Co teraz można poprawić? dysze były rozwiercone na 2,4mm. Nie robiłem nic z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Wyjąć dysze zupełnie, zebrać porządnie mapę benzynową i w tych samych warunkach gazową- poprawić kropki, aż wykresy się pokryją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Wyjąć duszę zupełnie? Nie rozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Marek rafooo rzeźbi na Valtekach. Rozwierć dysze na 2.5 (2.4 może być za mało) i od nowa zabawa, od razu sprawdź czasy na wolnych jak rozwiercisz, jak będzie z czego wtedy zejdz z ciśnieniem do 1.05 do kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Sorry, myślałem o rozwierceniu do średnicy wylotu po prostu- 2,5mm masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Pochwalę się, zrobiłem sobie własnoręcznie przyrząd do kalibracji valtek'ów, wygląda to mniej więcej tak: Jutro jeszcze ma mi przyjść kabelek z wtyczką do cewek, podpinam zasilacz i jazda z ustawieniem skoku. :) i jak, może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) O matko, ale konstrukcja. Ja dorobiłem tylko tulejkę umożliwiającą wkręcenie czujnika zegarowego zamiast dyszy. Działa dokładnie tak samo. Z tego co pamiętam to taką końcówką skoku nie zmierzysz. Musisz zamiast niej dorobić cienką "igłę". Edytowane 13 Lutego 2014 przez Lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Wiem, jestem w trakcie, wejście w listwie wynosi 4mm, końcówkę zrobię na 2,5mm, tyle ma gwint w zegarze. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Prawda jest taka, że do ustawienia skoku wystarczy szybkozłączka pneumatyczna np. Festo za kilka zł. Wkręca się ją zamiast dyszy a czujnik wsuwa w nią w miejsce przewodu. Też działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jakiego zasilacza używałeś? Mam taki 12v 1A, myślę że starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Oj nie pamiętam dokładnie, ale chyba zarówno 1A jak i 2A używałem. Oba sprawdzaly się ok. Nie można tylko za długo trzymać zasilania cewki bo się zasilacz conieco zagrzeje. Zawsze można użyć akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi