rafoooo Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Akumulatora bym się bał użyć do tego, za duży amperaż. A jeśli chodzi o zasilacz to niech się grzeje, byle by cewki nie uszkodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Cewka też będzie gorąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Zobaczymy co to będzie, końcówka do zegara gotowa, kabelek przyszedł razem z dyszami wtryskowymi, popołudniu zakończę budowę sprzętu., bo obecnie w pracy jestem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywa_83 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Panowie ratunku! Megane 2005 kombi 1,6 gaz Stag4+ jak zimny szarpie w momencie gdy chce gwałtownie przyspieszyć lub dławi się, jeżeli dodaje gwałtowniej gazu gdy silnik pracuje na wolnych obrotach bieg luz. Sytuacja ma miejsce bardzo krótko - po przejechaniu ok 500 m od momentu przełączenia na gaz sytuacja ustaje i jest OK. Poniżej mapa korekty od temperatury. Na chwilę obecną mam obniżoną charakterystykę : poniżej temperatury gazu 10 stopni C mam korekte na -20% i jest jeszcze gorzej;( jak dałem więcej też było gorzej;( co robic ratujcie;( ps oprócz tego mankamentu maszyna chodzi super. Byłem na diagnostyce i mowili ze mogę leżeć pod rurą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Co to jest obecnie za korekta temp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywa_83 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam nie rozumiem pytania. Załóżmy że mam tak jak na zdjęciach, co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Do wyzerowania korekta po temp. Wtedy ponowne strojenie, chyba że kiedy stroiłeś auto korekty nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywa_83 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam wyczytałem w instrukcji - zaawansowane parametry-> zubożenie mieszanki. ustawiłem na maksymalny czas wtrysku 19 ms do temperatury 41 st C i obrotów 4000. Poprawa zdecydowana - zero szarpnieć:( Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Dlaczego na całości masz korekt od temp gazu - brak odpowiedzi z Twojej strony. Jak Ci pomogło to co zrobiłeś to chyba najważniejsze, efekt osiągnięty. Edytowane 16 Marca 2014 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywa_83 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) wlasnie tymi korektami za bardzo sie nie dalo... zmienialem, dodawalem, ujmowalem - bylo tylko gorzej.... Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 16 Marca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Miałem inny pomysł ale w sumie najważniejsze żeby auto Ci dobrze jeździło, nagminne poprawianie i ulepszanie do niczego dobrego nie prowadzi. Jeśli korekta od temp nic nie dała wywal ją całkowicie. Edytowane 16 Marca 2014 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi