VVicher Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam, Dzisiaj zauważyłem, że w lewych tylnych drzwiach lekko zaczął odstawać mi czujnik palców, ten montowany w blachę. Można go docisnąć palcem, ale nie trzyma się jak powinien. Miał ktoś z was coś takiego? Jak się dobrać do tego czujnika od środka, tzn czy demontaż tapicerki jest bardzo utrudniony, czy dam radę zrobić to w garażu? Czy można ten czujnik jakoś podkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Nie ma co się pchać od środka :) Podklejaliśmy to z kolegą (co prawda w MII, ale to bez znaczenia) butaprenem. Trzeba rozchylić jak się tylko da czujnik od blachy. Wziąć zapałkę i trochę butaprenem przejechać po końcówce blachy i od wewnętrznej strony czujnika. Poczekać ok.10 min i docisnąć ze sobą powierzchnie bardzo mocno i tak chwile trzymać. U kolegi już 3 lata trzyma niezależnie od warunków pogodowych :) Edytowane 24 Stycznia 2014 przez dcst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Pękło mocowanie zaślepki - takie szkiełko - jak chcesz podkleić od środka to demontaż tapicerki, klamki, podstawy klamki, lepiej podkleić od zewnątrz jak się da Jak by co to mam z demontażu, montaż przez wciśnięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VVicher Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 dcst, dziękuję, spróbuję tego rozwiązania na początek, dobry pomysł. :) cinas, a wydłubię to od zewnątrz bez urywania jakiejś kabelkologii i demontażu klamki? I montaż wtedy też od zewnątrz, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ułamie się zaczep który jeszcze trzyma :) czyli bez strat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Do czego służy ten czujnik palców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VVicher Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 w autach z hands free służy do otwierania samochodu przez chwycenie za klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja poradziłem sobie z tym problemem podklejając bezbarwnym silikonem. Odchylając oczywiście na zewnątrz. Już 5 latek trzyma wiec silikon polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VVicher Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Czujnik wklejony, trzyma się. Dziękuję za podpowiedzi. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jak elementy były czyste i odtłuszczone to będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VVicher Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Czyste były, nie zdążyło się pobrudzić po puszczeniu zaczepu. Najwyżej poprawię i tyle. Samochód stał sobie 2 dni w garażu, czujnik był dociśnięty wykałaczką przez klamkę, więc był nieruchomo cały czas. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi