Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jestem tu nowy. Niedawno zakupiłem Megane CC. Mam takie pytanie,wczoraj korzystając z ładnej pogody umyłem samochód pod domem, zauważyłem wewnątrz na środkowym słupku parę kropel wody i to z dwóch stron .Moje pytanie brzmi czy to jest normalne? Nadmienię że strumień wody był dosyć silny, na deszczu takie zjawisko nie zaobserwowałem. Czy to oznacza że trzeba na myjni zachować szczególną ostrożność, korzystać tylko z ręcznych? Nigdy nie miałem cabrio, nie znam się na użytkowaniu tego typu samochodów. Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie sugestie

Proponuję po przecinku, kropce stosować spację. Lepiej się wtedy czyta. Poprawiłem. Aston76

Edytowane przez aston76

Pierwsza zasada przy kupnie cabrio: wjazd na myjnię, celem sprawdzenia szczelności dachu.

czy to jest normalne

Tak, jest to normalne przy przeciekającym dachu. Czy tak wyjechało auto z fabryki? Nie, w takim stanie nie wyjechało.

Przy zakupie zrezygnowałem z próby szczelności na myjni ponieważ deszcz dosyć mocno padał. Wracając samochodem do domu również nie stwierdziłem żadnych wycieków. Nie wiem. Może regulacja wysokości szyb coś pomoże albo jakiś dobry preparat na uszczelki?

Edytowane przez aston76

środkowy słupek tzn który?

zdarza się czasem przeciek pomiędzy szybą (drzwi) a uszczelką, w jednym miejscu, ale jest to do wyregulowania. Na myjni czasem też przecieka przy tylnym oknie, ale tam są po wewnętrznej stronie rynienki z odpływem.

• 1 miesiąc temu...

Troche żle to opisałem, chodziło mi ze spostrzegłem krople wody na słupku drzwi. Wydaje mi sie ze przeciek jest w miejscu gdzie znajduje sie uszczelka miedzy przednia a tylna szybą

Dodano: 10 mar 2014 - 19:07

Nie wiem jak to możliwe ale ostatnio przesmarowałem uszczelki preparatem do tego przeznaczonym . umyłem samochód i ..nie cieknie!!!