Bongowski Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Witam! Od dłuższego czasu strzela mi ogranicznik w drzwaich kierowcy,na dodatek jako że to 3 drzwiowa Megane to drzwi ciężkie i opadły na zawiasach. Samo strzelanie ogranicznika jeszcze wytrzymywalem, ale ten opad drzwi juz mnie wk.... Szukałem po całym forum ale nigdzie nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi... Czy musze kupic ogranicznik od 3 drzwiowki czy np moze byc obojetnie jaki- wypatrzylem od 5 drzwiowej tyle ze z tylnych drzwi, na oko wyglada tak samo. Może ktoś już taki myk robił i odpowie? Z góry dziekuje. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 16 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Nawet w 5 drzwiowej wersji są inne z przodu i z tyłu. Różnica jest w ilości blokowań na pośrednich ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bongowski Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Papuga Ale czy zewnętrznie są identyczne? Brak blokowania na środku bym jakoś przebolał :) Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 16 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Zewnętrznie są identyczne. Cy są takie same pod względem utrzymania dłuższych i cięższych drzwi w wersji 3 drzwiowej, niestety nie wiem. Lewy przedni, zakupiony profilaktycznie do przednich drzwi sceniola II, po miesiącu i roczniku produkcji, ma jeszcze taki numer nabity: 338986 Może to ma jakieś znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszg1990 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Ja miałem problem z ogranicznikami drzwi prawych i lewych w megane cc 2004r. Ograniczniki się różniły z innymi np. sedanami ale możliwe że jeśli masz megane 3 drzwiową to masz te same co ja. Moje są blokowane w 3 pozycjach. Powiem tak po moich doświadczeniach, najlepiej poszperać na allegro. Jak się dowiedziałem ile kosztują nowe w serwisie to za głowe się złapałem (coś ok 400-500 zł + lakierowanie). Znalazłem na allegro za 30zł jeden x2=60+ przesyłka 20zł=80zł. Ograniczniki pomalowałem i wszsytko działa. do meganek hatchback jest ich więcej myśle niż do cc także nie powinieneś mieć z tym problemu. Dodam że ja swoje polakierowałem jeszczze w kolorze nadwozia :) na tym linku np. zapytaj gościa skoro się specjalizuje w megane o ogranicznik do swojego ;) http://allegro.pl/renault-megane-ii-zawias-ogranicznik-prawy-tyl-i3949932495.html pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi