hymmen Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Jak w temacie mam pytanie do członków szanownego forum, a mianowicie po diagnostyce interfejsem Clip wykrywa błąd DTC 165064 i jest to w tłumaczeniu błąd modułu sterującego grzałek nurkowych. I tu moje pytanie czy w trzeciej generacji je stosowano, czy chodzi o ogrzewanie elektryczne? Cały moduł grzałek w obudowie nagrzewnicy? Z tego co wiem to w drugiej generacji ich nie było, zastąpiono je grzałkami elektrycznymi. Gdzie znajdę owy moduł, czy mowa tu o przekaźnikach czy o grzałkach? W procedurze diagnostycznej jest polecenie sprawdzenia bezpiecznika, gdzie taki się znajduje i jakie ma oznaczenie. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam. Edytowane 11 Marca 2014 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 W III nie ma grzałek nurkowych jest grzałka w nadmuchu Polecam sprawdzić błąd clipem on prawdę powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Błąd sprawdzony clipem, Index: DTC 165064, Oznaczenie: Połączenie moduł sterujący -> grzałki nurkowe, charakterystyka: Usterka wiarygodności sygnału, stan: Obecny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badboy277 Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Witam wszystkich mam identyczny problem z moją mega 1,5 dci 110 może ktoś coś podpowiedzieć? Edytowane 5 Lipca 2017 przez Badboy277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Mam scenica III 1,5 dci i posiada zarówno cztery grzałki nurkowe w układzie wodnym jak i grzałki w nawiewie. Na początek bym sprawdził sprawność samych grzałek. Bardzo dobry dostęp po zdjęciu zderzaka przedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badboy277 Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Można prosić jakieś zdjęcia poglądowe jak te podgrzewacze wyglądają i gdzie dokładnie się znajdują ? Regulamin pkt. 5.13 - Prezes Edytowane 9 Lipca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Na pierwszym rysunku masz umiejscowienie grzałek w megane III a na drugim rzeczywisty widok w scenicu III. Prawdopodobnie po zdjęciu przedniej części prawego nadkola też będzie dostęp do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badboy277 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Dziękuję zacznę od sprawdzenia świec Regulamin pkt. 5.13 - Prezes Edytowane 9 Lipca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi