Liso Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jak w temacie, 35tyś. 3 lata i czas wymienić. Ma ktoś może nr oryginału czy może zamiennika jeśli warto taki założyć? Czy jest problem z samodzielną wymianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja kupiłem w Intercarsie po zniżkach, za ok 110zł (filtr z obudową). Z tego co pamiętam filtr Mann-a. Sprzedawca mówił że do 1,9 ma tylko jeden model. W filtrze najprawdopodobniej będziesz miał grzałkę, albo coś w tym stylu - przekładasz ze starego. Filtr jest pod przednią prawą lampą w blaszanej obudowie. Najłatwiej będzie chyba zrzucić zderzak, odkręcić śrubkę nasadką 10 w mocowaniu filtra i masz wszystko w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 A nie wiesz czy przed założeniem nowego trzeba go zalać paliwem czy wystarczy po założeniu gruszką napompować? Może jest jakiś inny sposób na odpowietrzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja pompowałem gruszką, ale szybciej by było chyba zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Słuchaj a wiesz może co ile (czas/km) trzeba go wymieniać? Tak szukam i jakoś nie mogę połapać się. Na moje renault też nie widzę kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie wiem, wymieniłem dla zasady, w świeżo sprowadzonym aucie. Ta informacje pewnie będzie w instrukcji (którą mało kto czyta :) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie ma, czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Kiedyś widziałem rozpiskę w ASO co i kiedy wymieniać w autach. I była informacja, że filtr paliwa wymieniać należy co 90tyś. km. Ale tyczyło się to meganek II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotroszczaq Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Filtr można wymienić nie zdejmując zderzaka, wystarczy zdjąć przednią część prawego nadkola i prawą lampę. Zdecydowanie mniej roboty niż ze zdejmowaniem zderzaka, ja ostatnio wymieniałem przy przebiegu 90000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Panowie, a gdzie sprawdzić czy filtr paliwa jest na stałe z pompą czy osobno? Mam w swojej M3 nalatane już 130 000, samochód kupiłem gdy miał 108000 i nie wiem czy poprzedni właściciel filtr wymieniał czy nie... dlatego też jako że będę wymieniał olej i filtr oleju zastanawiam się nad filtrem paliwa... czy coś takiego do naszych M3 podejdzie? http://allegro.pl/filtr-paliwa-renault-megane-iii-1-5-1-9-2-0-dci-i4519831877.html mam wersję 1,5dCi z 2010 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zobacz sobie gdzie idą przewody te przeźroczyste z paliwem , filtr powinien być po lewej stronie stojąc przed autem w okolicy reflektora lub tuż pod nim. filtr zmienia sie co 60tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi