cinas Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jest tu i tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord280 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki, ale czy ten czujnik jest gdzieś nad głośnikiem w drzwiach?? Bo pod zamkiem nie ma Dodano: 31 sty 2016 - 08:23 Wczoraj szukałem ponownie i faktycznie czujnik znajduje się pod zamkiem, żeby się do niego dostać trzeba odkręcić od boku drzwi 2 śruby i 2 od wewnątrz drzwi uwolnionimy w ten sposób prowadnice szyby - czujnik jest schowany za ta prowadnica Czujnik wyczyszczony - błąd się nie zapalił dopóki nie zamknąłem mocniej drzwi pasażera :( chyba nie obejdzie się bez kupna nowego Koszt w ASO 250 złotych:( I cala robota na marne Pozdrawiam http://megane.com.pl/topic/64423-czujnik-wstrzasowy/page__view__findpost__p__454508 i problem się rozwiązał. Edytowane 10 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnam Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, Ja niestety mam podobny problem - komunikat jak na załączonych zdjęciach włącza się w bardzo losowych momentach: czasem kilka minut po uruchomieniu pojazdu, a czasem w ogóle się nie pokazuje przez kilka dni. Do ASO jestem już umówiony 3 raz. Sprawdzili jakoby wiązki kabli, wysłali tablicę zegarów do kontroli elektronicznej bo ponoć jakieś spięcia w tablicy mogą być przyczyną i nic to nie pomogło. Problem jak był tak jest. Może ktoś coś doradzi, skoro ASO sobie nie daje rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Odpuść ASO i znajdź niezależny serwis ze specjalizacją Renault. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Miałem ten sam problem. Okazało się, że to czujnik zderzeniowy w drzwiach świruje i trzeba było go wymienić ( są 3 podobno). Regulamin pkt. 5.9, 5.13 Prezes Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnam Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Po 5 wizytach w ASO i pozostawieniu tam samochodu na 8 dni udało się w końcu jednoznacznie namierzyć przyczynę. Było nią uszkodzenie tablicy zegarów. Po wymianie tablicy problem jak do tej pory nie powrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honzo Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Hey u mnie w megane 3 coupe tce 190 2012rok mam podobny problem. Z obd mam taką informację "dtc8002 - obwód 2 przedniej poduszki kierowcy" z dopiskiem "nieciągły". Problem podobnie jak u innych pojawia się i znika. Może ma ktoś doświadczenie? Albo zna kogoś na terenie Śląska kto by był w stanie pomóc? Za wszelką pomoc dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi