Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka myślałem że znajdę albo poradzę sobie z tym sam ale niestety nie udało mi się. Drży mi kierownica , zazwyczaj jak auto się dogrzewa n później już jest spokój "drży na postoju nie w trakcie jazdy czy też hamowania". Czym może być to spowodowane??. Mogę dodać że jak złapię kierownicę od dołu i pociągnę do góry ja wiem minimetr się rusza to samo jak złapię ją od prawej strony i ruszę w kierunku lewej "pionowo" nie obracając. Nie dzieję się nic od góry do dołu i z lewej do prawej. Nie ma luzów na kole oraz na drążkach, końcówkach itp. Kolumna też się nie rusza tylko sama kierownica. Powie mi ktoś co z tym zrobić??. Szukałem na forum manuala jak zdjąć kierownice ale żaden link mi nie działa. Megi jest z 98 roku 1.6e

PS. Jeszcze zapomniałem dodać że mam u siebie regulację kierownicy . Jak ustawie ją w drugim położeniu "niższym" nie rusza się nawet o minimetr. Dzieje się to tylko wtedy gdy ustawiona jest w tym wyższym położeniu.

Edytowane przez aston76

kierownicę jest łatwo ściągnąć z auta. Ja tak kilka razy już robiłem. A więc masz 2/3 śruby torx t25 lub t20 już nie pamiętam (a nie mam jak sprawdzić) za poduszką kierownicy. Odkręcasz je, najlepiej odłącz akumulator, bo może być tak, że zrobi się spięcie i poduszka odpali jak będziesz nią odpinał. Jak już wyciągniesz poduszkę to jest Śruba na torx t50. możesz też ściągnąć osłony manetek od świateł i wycieraczek i posprawdzać śruby mocowania układu kierowniczego do wózka od zmiany pozycji koła kierowniczego.