marches Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) więc mam taki problem, moja Megana jest biała, oczywistym jest że się szybko brudzi, wczoraj prawie pierwszy raz myłem po ziemie i nie moge uwierzyć że aż tyle jest brudu w postaci "czarnych" kropek, nie używałem siły żeby je usunąc, tylko pytam Was jaki specyfik jest najlepszy do tego typu zabaw ? Dodatkowo troche rdza łapie w klapie od bagażnika (od środka) również chciałbym to zabezpieczyć. Prosze o jakieś porady. Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez marches Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Na czarne plamki (asfalt i substancje smoliste) od zawsze stosuje benzynę ekstrakcyjną. Nie odbarwia lakieru i nie jest agresywna. Po umyciu pozostaje biały nalot który należy umyć wodą z detergentem np: płynem do mycia naczyń. Temat wielokrotnie poruszany - poszukaj na forum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Albo lepiej środkami do tego przygotowanymi Na przykład CarPro TRIX, CarPro IronX, AngelWax REVELATION Iron. Na pewno będzie to bezpieczniejsze dla lakieru, usunie więcej zanieczyszczeń z tym że więcej kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 dokładnie tak jak piszebert32. Spryskasz ładnie rozpuści i tylko spłukujesz pod ciśnieniem, szybciej, dokładniej, wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 wole wykorzystac specyfiki a czy takie coś jest dobre ? K2 Tar Remover, pytam dlatego że z K2 kupiłem do tapicerki i powiem tyle że to shit, znowu K2 Akra do oczywszczania tłustego w miare przyzwite, chociaż na forach wyczytałem że sa dużo lepsze, ale jeśli chodzi o czyszczenie lakieru samochodowego (biała perła) to chciałbym żeby był bardzo bezpieczny a jednocześnie skuteczny, co polecacie takiego w 100% pewnego ? może kosztować i 10zł a może i 60zł, obojętne dla Megi prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER jest bardzo dobry i przystępny cenowo. Poniżej filmik. Co do benzyny do takich pojedyńczych kropeczek ok, ale zmywając taką ilość smoły benzyną estrakcyjną można dostać nie powiem czego. <><><><><><><><><><>><><><><> Odnośnie k2 cycat cytat z forum kosmetykaaut.pl <><><><><><><><><><>><><><><> "Wczoraj testowałem środek K2 do usuwania smoły i asfaltu w atomizerze. Koledzy, jak żyję, takiego g...wna jeszcze nie widziałem. Miałem wrażenie jakbym używał wody!" Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 mnie właśnie też K2 nie przekonuje i widze że nie tylko je mam podobne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Można także spróbować WD40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ja używam "rozpuszczalnik uniwersalny do farb ftalonowych" ( czy jakoś tak podobnie się nazywa) Działa jak ten środek na filmie, wszystkie kropki ze smoły schodzą błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Albo lepiej środkami do tego przygotowanymi Na przykład CarPro TRIX, CarPro IronX, AngelWax REVELATION Iron. Na pewno będzie to bezpieczniejsze dla lakieru, usunie więcej zanieczyszczeń z tym że więcej kosztuje. IronX oraz AngelWax REVELATION nie są środkami do usuwania smoły. Są przeznaczone głównie do zanieczyszczeń metalicznych i do tego są rewelacyjne. Do smoły ciężko znaleźć coś lepszego niż Prickbort MAC124. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi