maciomaster Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam. Jakiś czas temu mechanik wymieniał u mnie rozrząd. Od tego czasu element wskazany na zdjęciu wydaje ciągły i głośny odgłos przez ok. 60 sekund po wyłączeniu silnika. Moje pytanie: co to jest za element i czy jego głośna praca po wyłączeniu silnika jest wskazana. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jest to elektrozawór regulujący ciśnienie doładowania. Występuje w silnikach od 101 KM. Lubi tak popiskiwać po zgaszeniu silnika i tym bym się nie przejmował. Powinien być umieszczony nisko przy podstawie akumulatora na specjalnym zaczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciomaster Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Super. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Mam to samo od początku, od kiedy mam auto. I tłumaczono mi to podobnie jak Kolega powyżej :) Także jest w porządku. konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi