budokan Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam. Jestem świeżo po zakupieniu Megane 2 1,5dci (85km) 2007r, 193kkm.. Auto ładnie jeździ, ładnie cyka, więc wziąłem do firmy. Na co zwrócić uwage i gdzie zajrzeć aby w razie czego reagować na bierząco. Do tej pory jeżdziłem autami z grupy Vag , nie wiem na co zwrócic uwage przy Renault? Aha nie dział aklima, schodzi czynnik w jakieś 3 m-ce podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 W tych silnikach zwracaj uwagę na częste wymiany oleju - 15000km max 20, bo lubią dobre smarowanie, więc nie patrz na zalecenia producenta, tylko rób tak jak pisze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 I można wlewać do paliwa oleju do 2suwów, aby lepiej smarować wtryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 A jakich oleji olei koledzy z forum używają? ja do tej pory do TDI-ków wlewałem Motul 8100 x-cess. Prawie wszyscy koledzy z OctaviaClub to wlewali. Dodano: 04 maj 2014 - 18:13 Wrzucam kilka fotek . Moze powiecie koledzy cos więcej na temat auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Przód jest niedokładnie spasowany.Zderzak był montowany oszczędnościowo - na starych spinkach.Brak napisu megane na klapie,ale wygląda na to,że błotniki tylne są nieruszane.Co do całości-tu ew.niech mnie ktoś może lepiej zorientowany poprawi-skromne wyposażenie,2xES,lusterka manualne,czarne klamki a sterowanie radiem przy kierownicy i lakier na tylnej listwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Dodano: 04 maj 2014 - 19:40 Cięcie Czyli kolego auto po przygodach?? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 4 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Wow, odważny kolor. Życzę szerokości i bezawaryjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Mam wrażenie, że brał był w programie MTV MY pimp car.... Edytowane 4 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Jeszcze jakieś cenne i pożyteczne uwagi???? :D Edytowane 5 Maja 2014 przez budokan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Warto sprawdzić czy poduszki są.Ponadto dokładny przegląd całego przodu i tyłu.Oczywiście z demontażem przednich nadkoli i zaglądnięciem pod spód.Warto również sprawdzić co ASO wie nt.serwisów i napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 kolor zalatuje taxi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Mam komunikat o niskim poziome oleju. Rzeczywiście na bagnecie tez mało, tyle ze bagnet pokrzywiony wiec nie miarodajny. Dziś zdzwoniłem cały Radom za olejem sxr evol 5w40 i nigdzie nie mieli w hurtowniach ani sklepach. Wszędzie za to mieli 5w30. Dopiero w inter cars-ie znalazłem ale za 155zł./5l. Straszna cena ale z drugiej strony nie chcę kupować na Allegro. Może wlać tego 5w30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blanek Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Widziałem Cie kolego budokan wczoraj w Radomiu na rondzie warszawskim . Przed godziną 14. Wiozłeś drabinę na dachu. Co do auta to kolorek na żywo jeszcze bardziej przyciągający oko. :) Edytowane 6 Maja 2014 przez blanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budokan Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 O to miło. Ciężko przeoczyć ten kolor. A tak zapytam gdzie w Radomiu zaopatrujesz się w Olej? Ja przeszukałem cały Radom i sxr 5w40 nie ma. Dopierow w inter cars ale 155zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blanek Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Olej do poprzedniej Renaty kupowałem na Suchej. Teraz nie kupowałem jeszcze. Szczerze mówiąc nie pamiętam jaki muszę kupić. Do wymiany zostało jeszcze ok.8tyś. Edytowane 6 Maja 2014 przez blanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi