Mass Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Cześć Wszystkim! :( Powoli zamierzam się do zakupu samochodu. Wpadła mi w oko ta oto Meganka: http://allegro.pl/okazja-renault-megane-sport-1-5-dci-stan-bdb-i4176042876.html Co możecie powiedzieć na jej temat na podstawie zdjęć? Dla niewprawionego oka, takie jak moje, auto wygląda naprawdę nieźle. W przebieg za bardzo nie ma co wierzyć, choć wnętrze nie wydaję się być zniszczone, może poza gałką zmiany biegów. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi :angry: Pozdrawiam, Mateusz P.S. czy nieoryginalne radio jest kompatybilne z wyświetlaczem/komputerem samochodowym? :D Edytowane 6 Maja 2014 przez Mass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert.ch Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Pierwsze spostrzeżenie - rok 2003, przód PH1 - zgadza się. Za to poduszka kierowcy jest już od PH2, więc oryginalna nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Dzięki za uwagę, czyli pewnie auto miało większe lub mniejsze spotkanie z innym użytkownikiem ruchu lub innym nieznanym obiektem, niekoniecznie latającym :) Ale trudno też oczekiwać od 11-letniego samochodu, aby było nieskazitelne pod tym punktem, szczególnie w kraju majstrów kitu i szpachlówki :) Także jeżeli coś było robione, ale solidnie, nie jest dla mnie czymś bardzo odstraszającym. Coś więcej da się "wyczytać" po fotkach?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Na pewno coś był kombinowany, jak kolega norbert zauważył, no i te "ospojlerowanie", ale kto co lubi. PW poszło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) A co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/oferta/renault-megane-ii-3d-1-5-dci-xenon-klima-bez-wkladu-alu-17-prywatn-CID5-ID5UnL9.html#bd44cf0272 Wypucowane, wypachnione, doinwestowane, wszystko takie ładne i kolorowe, że aż dziwne :D Wprawdzie nie powala wyposażaniem, ale wydaje się zadbane? Czy z tym, 85KM silnikiem, da się tym autem w miarę rozsądnie pojeździć? Nie szukam demona prędkości, chodzi mi o typowe codzienne użytkowanie, gdzie czasem trzeba jednak kogoś wyprzedzić :P Z góry dzieki za cenne uwagi. P.S zauważyłem połamaną kratkę nawiewu od strony kierowcy. Niby delta, aleee.. Mnie osobiście bardzo razi. Czy jej wymiana wiąże się z rozbiórką całej deski rozdzielczej? P.S.2 czy zabieg wymiany kierownicy na skórzana jest skomplikowany? Edytowane 14 Maja 2014 przez Mass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k-ce Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Jak na moje oko, to miał jakąś przygodę, bo jest źle spasowany przód, a poza tym, o ile mnie pamięć nie myli to w tych rocznikach dCi miał 82 konie, a 85 dopiero poliftowa wersja miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Czy z tym, 85KM silnikiem, da się tym autem w miarę rozsądnie pojeździć? Nie szukam demona prędkości, chodzi mi o typowe codzienne użytkowanie, gdzie czasem trzeba jednak kogoś wyprzedzić Na działkę będzie w sam raz :) zależy kto co oczekuje od auta, musisz się sam przejechać i ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Na działkę będzie w sam raz :) chyba piszesz o swoim, duży bagażnik można zapakować kilka worków kartofli, a i jeszcze podczepić przyczepke w razie potrzeby... 1.9 z tą mocą bez problemu uciągnie, 1.5 może mieć z tym problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 elektrycznie wysuwany hak jest, więc i nawet ciebie pod górkę pociągnie jak będzie potrzeba :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) Auto miało jakieś przygody, przód byle jak spasowany, różnice w odcieniu lakieru .Co do wnętrza do sprawdzenia specyfikacja wnętrza - nie pasuje mi ramka wokół dźwigni zmiany biegów i uchwyty drzwi. Nie jestem pewny czy wewnętrzne listwy progowe są oryginalne. AF 17 cali. Może i ładnie wyglądają ale ceny opon... Oczywiście silnik z gatunku wysokiego ryzyka, do tego brak informacji o historii auta. Kolego Extreme666 po przecinku i kropce stosujemy spację. Poprawiłem. Aston76 Edytowane 18 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Auto chciałbym obejrzeć z końcem tygodnia. 82KM może i nie powalają, ale w swoim życiu kiedy w domu było Polo 1.0 III gen, z 50KM i jakoś się tym poruszaliśmy, to i teraz dam radę :D Bardziej mnie interesuje ten silnik i stwierdzenie, że jest wysokiego ryzyka? Skąd taka łatka się pojawiła? Maska może faktycznie wygląda podejrzanie, ale większość meganek z allegro wygląda podobnie, stąd myślałem że to fabryczny defekt.. Co do różnic w odcieniu lakieru, być może po prostu wina zdjęć? Facet zapewnia, że sprawdzał auto czujnikiem, a poza poprawkami nad prawym tylnym nadkolem (wykonanym za jego kadencji - gdzie podobno była szpecąca rysa) nie było nic malowane, sprawdzimy czy mój czujnik to potwierdzi ;) Edytowane 20 Maja 2014 przez Mass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi