F1Fanatic Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam Przymierzam się do wymiany kompletu rozrządu i pompy w Megane 3 Grandtour 1,5 dci 106 km. Na stronie quippo.pl jest parę zestawów, w szczególności zestaw Renault razem z pompą jest za 330 zł. Mój odnośnik Nie zdawałem sobie sprawy, że Renault sam produkuje paski. Kolega mechanik poleca mi zestawy Gates lub SKL, ale chyba fabrycznie moja Megi miała produkcji Renault?? To chyba lepiej je zamontować? Czy nie jest to dziwne, że cały zestawik z pompą można kupić w o wiele mniejszej cenie niż Gates lub SKL ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 ZTCW reno nie prdukuje tego. zapewne firmuje swym logo. nie wiem dlaczego, ale z pasków to polecają DAYCO, a nie GATES. może popsuła się jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Wysłałem mejla do quippo o producenta pasków sygnowanych logo Renault w ich katalogu. Jeśli odpiszą napisze. Może to jakieś renomowane firmy to deal będzie wtedy dobry B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Nie wiem czy jest jeden producent, ale paski to chyba gates a pompy wody Kraft(jeśli chodzi o komplety quippo) Teoretycznie OK. Znajomy zakładał w nowszym renault i nie było problemów. Zastanawiałem się na quipoo, ale ostatecznie wybrałem w pobliskim sklepie identyczny zestaw jaki miałem czyli pompa Rouville, pasek Conti i rolki SKF. Wyszło troche drożej, ale niech chciało mi się eksperymentować. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Racja, Dostałem mejla zwrotnego i rzeczywiście komplet rozrządu to GATES. Za całkiem niezła cenkę . Moim zdaniem wart zakupu zestawik, bo jakoś mi się wydaje, że różnice jakościowe COnti/Gates/SKL/Dayco są znikome. Skoro fabrycznie montują Gates i dają na nią żywotność 160 tys to myślę, że wiedzą co robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi