meganica Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich Użytkowników. Posiadam Renault Megane II z silnikiem 1,6 112KM z instalacją LPG Stag, wtryski Hana czerwone, reduktor Zavoli. Będę wdzięczna za analizę map i ewentualne sugestie co można zmienić. Trochę dziwi mnie różnica pomiędzy średnim zużyciem PB 8l/100km a LPG 11l/100KM ale może tak właśnie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Skasowałaś obie mapy i zebrałaś je od nowa w tych samych warunkach? Jeśli nie- to są bezużyteczne. Jeśli tak to pokaż jeszcze korektę po obrotach- wygląda znośnie, góra będzie do zmniejszenia bo będzie zalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganica Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Tak, mapy były skasowane i zebrane ponownie w podobnych warunkach. Korekta po obrotach - gdzie jej szukać? Zużycie średnie LPG o 3l większe od benzyny jest w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Na 2 screenie widać zakładkę z prawej strony "korekcja obr". Ogólnie wygląda znośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganica Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 OK, dziękuję. Wrzucę jeszcze jedno zdjęcie, o którym mówisz jak tylko je zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) W zakładce ustawienia proponuje podnieść minimalne ciśnienie na 0,7, możesz zachaczykować ciepły start, widzę temp przejścia 15st - ładnie, czy podczas przejścia nie ma szarpania? Marek może warto nieco obniżyć ciśnienie do max 1,2, ponieważ 1,3 wydaje się być dość sporo. Ogólnie możesz wstawić screny z każdej korekty. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Racja -ciśnienie może iść śmiało w dół, nawet do 1,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganica Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ciśnienie zmienione na 1,2. Mam problem z hałasującym reduktorem Zavoli Zeta N. Przy dodawaniu gazu słyszę jakieś skrzypienie, dzwonienie, jęczenie - trudno określić ten dźwięk, ale na pewno pochodzi z reduktora - to już sprawdzone. Instalacja jest roczna jeszcze na gwarancji, ten dźwięk słyszę od tygodnia, wcześniej na pewno go nie było. To koniec reduktora czy "ten typ tak po pewnym czasie ma"? Dodano: 20 paź 2015 - 21:16 Reduktor został przeniesiony w inne miejsce (zamocowany pod akumulatorem) i problem zniknął. Zastanawia mnie zużycie gazu, jest ciagle większe o 30% od zużycia benzyny. Możecie Panowie/Panie rzucić okiem na ustawienia czy wszystko jest w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Wygląda nieźle, można się pobawić i podnieść mnożnik między 3 a 6 ms, a nieco obniżyć między 10 i 12. Ile pali tego LPG? Nie sugeruj się tym co pokazuje komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tzn masz jakieś ogromne spalenie czy o co chodzi, co tzn, że masz 30%? Z tego co pokazałeś na scr nie ma sensu tam grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganica Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 przy średnio 8,2 benzyny pali 11,4 lpg, nie ma dramatu naturalnie ale dziwi mnie, że niby powinno być do 20% więcej a ja takiego wyniku nigdy nie uzyskałam zarówno w poprzedniej megance (instalacja II generacji), jak i w obecnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Spala sporo, masz w 100% szczelną instalację? Nie czuć gdzieś gazu? W moim auto podwyższone spalanie było znakiem, że czas się przyjrzeć świecom i filtrowi powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganica Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Instalacja raczej szczelna, zapachu gazu nie czuję. Spalanie większe od benzyny o 30% miałam od początku założenia instalacji czyli od 25 tys.km. Tyle też mają świece, więc pewnie czas niedługo je wymienić, filtr powietrza czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Zapisz sobie obecne ustawienia wszystkiego, a następnie można spróbować to co pisałem wyżej. Zejdź z ciśnieniem do <1,05. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) przy średnio 8,2 benzyny pali 11,4 lpg, nie ma dramatu naturalnie ale dziwi mnie, że niby powinno być do 20% więcej a ja takiego wyniku nigdy nie uzyskałam zarówno w poprzedniej megance (instalacja II generacji), jak i w obecnej Pali trochę dużo. W peugeocie 1.6 spalanie benzyny miałem 8,5 a gazu 10,7. W sumie nic się nie dało zrobić a jeździł b. ładnie - sonda zawsze na bogato. Na te 20% nie patrz, bo może równie dobrze być 30% i jest ok. Ważne, żeby głowicy nie "zjadło". Zauważyłem, że wymiana świec nie miała na to żadnego wpływu a wymieniałem co 60 tys. Edytowane 21 Października 2015 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi