megan_pomocy Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Cześć, Chciałem się podzielić wrażeniami ze stosowania mleczka które odkryłem http://allegro.pl/rewelacja-nanotechnologia-autoserwis-renault-1-i4331456518.html Zarysowania są u mnie po 5 latach użytkowania w różnych miejscach, miałem też odbarwienia, typowe swirly itp. Kupiłem najpierw ScratchX ale było jeszcze gorzej, tzn pojawiły się nowe mikro ryski. Mleczko kupiłem nałożyłem i faktycznie działa, bardzo łatwo się nakłada i ściera (ręcznie ale konieczna dobra prawdziwa ircha do wytarcia, do nakładania wystarczy bawełna) Jeśli więc kogoś boli serce z powodu mikrorys lakieru widocznych na słońcu tak jak mnie, polecam to mleczko, chociaż nie wiem jak działa i jak długo utrzymuje efekt. Jestem pod takim wrażeniem, że napisałem od razu po nałożeniu :) Nie wiem też jak często można to stosować. Dam znać ale jeśli zabieg trzeba powtarzać np co miesiąc, to dla mnie nie ma problemu - efekt jest tego wart i zabieg jest bardzo prosty. Stosowałem wcześniej wosk Sonaxa i nie ma porównania do trudności nakładania. Po wosku po prostu było widać, że z autem coś było robione, zostawały jakby takie filmy na lakierze, po tym mleczku nic nie widać. Sprzedawca pisze, że wchodzi w reakcję z lakierem, można by było coś więcej się dowiedzieć na ten temat, bo mleczko jest naprawdę super, może ktoś coś wie???? Edytowane 22 Czerwca 2014 przez megan_pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Wosk jest powłoką finiszującą,a mleczko polerskie ma inne zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 z ciekawości chyba zamówię, chociaż nie mam potrzeby, ale drogi nie jest. Irchy nie polecam, najlepsza gruba porządna mikrofibra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelm7 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam, mam pytanie związane z miękkością lakieru w renault megane - przy otwieraniu drzwi i lekkim oparciu o ścianę garażu zrobiły się otarcia. Czy jest jakiś sposób żeby je usunąć? chyba na gwarancję nie uda się tego zareklamować? czy u dealera można dostać próbkę lakieru żeby można było samemu zabezpieczyć takie otarcia lub odpryski? Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 lakier i wykałaczka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelm7 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A skąd wziąć lakier szary kasjopea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 ASO ma w ofercie zestawy do zaprawek. Możesz też w mieszalni lakierów samochodowych, niektóre dorabiają małe ilości na zaprawki, do opakowań z pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelm7 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A orientujecie się jaki jest koszt takiego lakieru w aso ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Koszt to 50zł zamawiasz na podstawie numeru VIN Edytowane 2 Grudnia 2014 przez jose22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi