haway Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam, prośba o informację jakie macie maty gumowe w GSII (5os, ale to chyba bez znaczenia). Ogólnie szukam czegoś w stylu http://anicar.pl/pl/p/Dywanik-do-bagaznika-Renault-Grand-Scenic-5-siedzen-z-krata-lub-bez-kraty-2009-.../1096 Chciałbym uniknąc maty welurowej lub szajsowatej gumy, ale nie mogę znaleść czegoś podobnego. W ASO powiedział mi, że mata do bagażnika oryginalna to 600zł (nie wiem co za cudo) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 ale tak naprawdę to po co Ci to? ja jeszcsze nie spotkałem nikogo by w SC gumę miał w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haway Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 mam małe dzieci, woże rowerki, wózki, hulajnnogi denerwuje mnie fakt, że mam pełno piachu i innego syfu co chwile gumę wytrzepie na szybko i jest ok, a w welur czy w podłogę piasek się wgryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 rozumiem. na alle masz zdaje się wybór, ale nie wiem, jak ze smrodem gumy w aucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Ja na takie i podobne przypadki zakupiłem matę materiałową podgumowaną. (jak cienki brezent) Ponoć jest to na tylne siedzenie jak tam przewozimy psa. Nie jest dopasowana do bagażnika bo jest większa jak podłoga i zazwyczaj mam to poskładane w kosteczką pod podłoga bagażnika na kole zapasowym. Stosuję jak potrzeba przewieźć worek cementu, ziemniaków czy wymieniać koła, a pogoda jest kiepska i mokro. Wówczas mata robi za podkładkę pod kolana przy Wymianie. Wygląda jak ta i chyba w podobnych wymiarach ale nie posiada otworów na pasy: http://allegro.pl/pokrowiec-mata-na-siedzenia-dla-psa-kota-tv-2480-i4359608165.html Obecnie będzie mieć kolejne zastosowanie.. Podkład pod stelaż do przewozu rowerów w środku auta, który po testach akurat jest na ukończeniu. (wysycha farba) Koła czasami też mogą być mokre albo od błota. Edytowane 2 Lipca 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 W Lidlu kupiłem plandekę,nie za dużą,zamocowałem ją równo z dolną linią okien i górną linią kanapy,osłonięte są boki i podłoga.Jak się nabrudzi,wyjmuję ,strzepuję i po problemie,w moim kombi w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haway Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Zastanawiam się jeszcze na kupnem maty gumowej wycinanej na wymiar. Boki nie koniecznie chce zakrywać a mata ma być raczej na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gravenes Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Cześć Ja w swoim Megane Grandtour mam dedykowaną matę wykonaną z polietylenu. Jest lżejsza od gumowej. Wcześniej w innym aucie miałem gumową i nie było czuć zapachu gumy. Plusem gumowej jest to, że możesz ją zwinąć (jak np. chcesz ją zostawić w garażu, bo nie przewozisz niczego brudzącego) i rozwinąć i zawsze jest prosta. Ta z polietylenu jest sztywniejsza i po zwinięciu i rozwinięciu musisz poczekać, aż się wyprostuje i "ułoży" w bagażniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megs Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) chciałbym odświeżyć temat maty. Chcę kupić matę do megana na wymiar i na początku myslalem nad oryginalną, ale jak mi powiedzieli że kosztuje ona 600 zł to myślałem że zejdę..zacząłem szukać w necie i znalazlem coś takiego: Travall szczerze mowiać nie znam tej firmy, ale ta mata wyglada lepiej niz wiekszosc na allegro. Czy moze ktoś zna tego producenta? a moze macie namiar na coś sensownego i w fajnej cenie? bede wdzieczny Edytowane 13 Maja 2015 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Maty tej firmy mają porażające ceny, ja kupiłem niedawno matę do M3 kombi za 50 zł. Jest co prawda z jakiegoś elastycznego plastiku, ale ma wysokie ranty, ładnie pasuje nawet do auta z kratką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Megs, do jakiej Meganki potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megs Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 do II (2002). SZperam cały czas i chyba jednak stanie na jakimś kawałku gumy z allegro :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Odsyłam do tematu http://megane.com.pl/topic/61594-dywaniki-gumowe/page__st__15 Koledze deku załatwiłem po korzystnej cenie gumę z podwyższoną burtą do jego MIII Grandtour. Jeśli chcesz, to odezwij się na PW. Na chwilę obecną nie wiem nawet, jaką masz karoserię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi