Liso Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Wymieniłem baterie na wszelki wypadek w obu kartach i komunikat dalej się pojawia - trzeba go może jakoś skasować? Ostatnio też trochę świruje mi HF, bywa, że nie otworzą się drzwi kierowcy. Było już kiedyś tak, że się nie zamykał samochód - zdarza się jeszcze od czasu do czasu. Ponadto mam wrażenie, że "jakoś inaczej" ryglują się zamki - jest inny odgłos, tak jakby w drzwiach kierowcy nie całkiem się ryglował. Macie jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.c Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Po wymianie baterii w pilocie trzeba czterokrotnie nacisnąć ten sam guzik. Było już o tym na forum. Ja zacząłbym od przejrzenia głównego złącza drzwi kierowcy. Edytowane 8 Lipca 2014 przez piotr.c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Odgłos ryglowania się zamków nie ma nic wspólnego z baterią w karcie. Może trzeba przesmarować prowadnice siłowników rygli w drzwiach? A zapytam Ciebie Liso , ile lat ma Twoje auto? Bo moje ma 4,5 roku, ponad 200 tys przebiegu ( więc często było otwierane kartą) , a bateria jest od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) O przyciśnięciu 4 x przycisku jakoś nie doczytałem. Jeśli to skasuje komunikat to super. Sceniol jest z grudnia 2010 i ma raptem 36 tyś. Co do ryglowania to chyba jest problem z drzwiami kierowcy, dziś żonce blokowały się, tzn. HF otworzyło wszystkie drzwi za wyjątkiem kierowcy. Zazwyczaj najpierw łapie się za te z tyłu bo młody wsiada albo wrzucam graty na tył więc czujnik przy klamce kierowcy odpada. Zbadałem dzisiaj i wychodzi na to, że coś jest z zamkiem bo po przyłożeniu ucha do drzwi i zamknięciu z karty słychać buczenie zamiast "kliknięcia". Pytanie czy zdechł zamek czy coś się na tych linkach blokuje.... Edytowane 9 Lipca 2014 przez Liso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi