lepper_pl Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 na początek sprawdź czy zaświeci kontrolka po podłączeniu do zaznaczonych na kolor czarny i czerwony styków w kostce oczywiście przy włączonych światłach. w schemacie znalazłem że następuje łączenie przewodów w okolicach przednich siedzeń pod wykładziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo_mp Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witam, jestem posiadaczem od niedawna Renault Megane II z 2003r z silnikiem 1,6 16V Właśnie poznaję ten samochód i zauważyłem, nie działa mi tylne światło przeciwmgielne i nie zapala się kontrolka na desce rozdzielczej. Proszę o radę usunięcia problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Dzisiaj byłem u Pana Sebastiana, na ul. Balickiej w Krakowie, w sprawie nie działającego tylnego światła przeciwmgielnego oraz światełek w drzwiach. Po podłączeniu do komputera i próbie przyuczenia komputera UCH diagnoza P. Sebastiana, że najprawdopodobniej jest spalony jakiś tranzystor w komputerze UCH. Koszt naprawy ok. 250 zł a w ASO wymiana komputera UCH to wg P. Sebastiana ok. 1 700 zł. Jak myślicie decydować się na naprawę tego UCH czy dać sobie spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 To zależy, ile jeździsz. Jak pracujesz w samochodzie i zdarza Ci się jechać w gęstej mgle, to na Twoim miejscu zainwestowałbym w tę naprawę (oczywiście u Pana Sebastiana ). Jeśli natomiast używasz auta w celach cywilno-rekreacyjnych, to przy dużej mgle możesz po prostu zostać w domu i po kłopocie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 a ja zadam proste pytanie - masz hak holowniczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 masz hak holowniczy? Nie, nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 szkoda, u mnie problem tkwił w podłączeniu haka, po odłączeniu haka oba światła zadziałały ( scenic 2002 r ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzykad Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Koszt naprawy ok. 250 zł a w ASO wymiana komputera UCH to wg P. Sebastiana ok. 1 700 zł. Jak myślicie decydować się na naprawę tego UCH czy dać sobie spokój? Kup sobie jakiś włącznik za 2 zł i kawałek linki i podepnij się pod przeciwmgielne. Jak potrafisz to możesz podpiąć się bezpośrednio pod włącznik p.mgielny. Kasę zostaw na ważniejsze remonty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Jak potrafisz to możesz podpiąć się bezpośrednio pod włącznik p.mgielny A czy da się tak zrobić, żeby podpiąć pod przełącznik przeciwmgielnych, żeby działały bez konieczności włączenia przednich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzykad Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Oczywiście, że się da. Żaden problem. Tylko trzeba wziąć miernik i zobaczyć, na który przewód podawane jest napięcie na światła p.mgielne i z przełącznika podać bezpośrednio na p. mgielne odpinając oczywiście stary przewód. Wiesz co? Sprawdź sobie najpierw przełącznik świateł ! Pierwsze słyszę, że światła są sterowane są przez komputer?? Wiesz jaki to byłby duży mocowo tranznystor ? W życiu nie uwierzę! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ok dzieki za info. W weekend sprawdzę i dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castagnet Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 U mnie świeciło tylko jedno, lewe. Megane 97'. W prawej nie było żarówki i była plastikowa blokada aby jej nie założyć. Blokadę wyciąłem i włożyłem żarówkę.... teraz mam 2 przeciwmgielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Oryginalnie, fabrycznie i zgodnie z przepisami w tym aucie powinno być tylko jedno - lewe. Po to była ta blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castagnet Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Oryginalnie, fabrycznie i zgodnie z przepisami w tym aucie powinno być tylko jedno - lewe.No dobra, to po co poprowadzili instalacje do prawej lampy ? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Znasz pojęcie uniwersalność, cięcie kosztów itp. A po co w takim razie myślisz dali zaślepkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi