malan84 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Witam. Jestem nowym forumowiczem i szczęśliwym posiadaczem Megane III 1,5 dci 105 KM. Wiem, że salony nie dają książki serisowej a tylko kartę z informacjami kiedy co wymieniać. Niestety takiej karty też nie posiadam. Byłbym zobowiązany za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 a po co Ci taka kartka? na alle pewnie tego jest pełno... olej + filtr oleju + filtr powietrza co 10-15 kkm filtr paliwa co 40-60 kkm (w zależności co lejesz) filtr kabinowy raz do roku rozrząd co 60-80 kkm co drugi rozrząd wymiana pompy wody płyn hamulcowy i chłodniczy co 5 lat reszta (klocki tarcze) wg uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malan84 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 No właśnie, co z tym rozrządem? Ci co mają tę kartę piszą, że wymiana maksymalnie po 160000 a Ty piszesz, że po 60-80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 możesz jeździć do 160 kkm, ale jak przy 100-120 kkm padnie to musisz mieć pretensje do tych, co dali Ci kartę. dziś już nie produkuje się żywotnych elementów, a wymiana rozrządu to ok. 700 PLN u mnie. więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 malan84 zarejestruj się na "Moje Renault" na stronie renault.pl - będziesz miał dostęp do takiej karty. Wymianę rozrządu skraca się do 90kkm jak auto jeździ dużo po mieście lub na krótkich odcinkach. Zalecenia producenta: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 taka karta też tam jest? bo wiem, ze instrukcja na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Tak, jest też kalendarz i wtedy sam przypomina o terminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi