szaku Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 A tam gdzie robiłeś chip może warto zapytać.Przecież się tym zajmują .Wypoleruj kolektory,splanuj głowicę,przetocz koło zamachowe,zamontój lekkie korby , wyrzuć zbędny balast . I rakieta gotowa:) Żartuje oczywiście. Nie ma co się łudzić ,ten piec nie ma potencjału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Słabe masz wykresy i nie dziwię się, że kiepsko to jedzie i odczucia nieduże, bardzo słaby dół i jest zamulony przez to, przy 1800-2000 obr powinien już być prawie max moment obr, a peak przy 2300-2400 i mniej więcej jednostajnie spadać do 4000 obr. Zerknij sobie na wykresy robionych już 1.5 i porównaj ze swoim. Wg mnie coś jest nie tak. szaku - masz jakieś doświadczenie z przeróbkami 1.5 że wydajesz takie opinie ? nie wiadomo jak zniósłby ten silnik większe moce, bo poprostu nikt się nie bawi w tuning mniejszych pojemności, więc rzucanie tekstów że nie ma potencjału itp są dziwne. qweluke - wtryski od 100 konnego są największe, musiałbyś je wrzucić do siebie, pompa paliwa jest bodajże ta sama, intercooler jest ok i nie musisz go ruszać, więc po zmianie wtrysków pewnie byś wyciągnał ok 125 koni. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez sKarlosMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaku Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jak sam mówisz że nikt się nie bawi w tuning takich jednostek to odpowiedzi nasówa się sama.Zadużo zachodu a moło zusku. Nie mam doświadczenia w tuningu.Ale posiadam wiedzę ogólną jako taką mechaniczną. Tu jest odpowiedź http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault-megane-1.5-dci-82-km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) @sKarlosMegane, myślisz, ze wymiana filtra paliwa coś da? bo auto ma 130k nalatane (ja je mam od 108) i od tego czasu filtr nei był wymienioany co do wykresów z 1,5 nie mogę znaleźć nic na forum (w tym dziale), chyba że źle patrze? Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 to co masz jest najbardizej optymalne jak chesz sie bawić dalej zmień auto chyba że poproś o więcej u kup drugi silnik na zmiane Pamiętej że za niedługi czas zapomnisz wogle że masz modyfikacje bo sie przyzwyczaisz, ja mam obecnie prawie 380Nm i 160 koni fajnie bylo przez miesiac teraz szału juz to nie robi Tak samo można było ciagnac jeszcze z 10-15 koni i tyleż samo Nm tylko po co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_B Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czytam i Was nie rozumiem. Wg wykresów jest bardzo dobrze. Szczególnie moment jest fajny (dość płaski przebieg w funkcji prędkości obrotowej). Fakt jednak, że późno się zbiera - czyli trzeba kręcić. Na fabrycznym wykresie przy 2000 obr/min jest 140 Nm - po Chipie 150 Nm - niewielka różnica. Potem robi się jednak lepiej. Zaskoczył mnie komentarz "wzrost o 50 Nm to mało" - ludzie!!! 50 Nm to wzrost o 25%!!! Pamiętajcie, że to uzyskane jest tylko softem - super wynik! No i to tylko 1.5 dCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi