tomikilis Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam, czy jest ktoś w stanie powiedzieć co to jest za czujnik znajdujący się za zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego? Załączam fotki z jego oznaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jest to słynny wyłącznik uderzeniowy. Po stłuczce w benzynie odcina zasilanie pompy paliwa a w dieslu wyłącza zasilanie komputera wtrysku. Wciskasz gumowy kapturek i samochód znowu odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Chyba jesteś jedyną osobą , która go tak dokładnie obfotografowała :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 I bardzo dobrze Przyda się wszystkim szukającym gdzie go ukryto :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomikilis Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Wielkie dzięki wszystkim, do tej pory (i odpukać już nigdy) nie miałem z nim do czynienia, dlatego moje pytanie. A co do dokładności oznaczenia to z własnego doświadczenia wiem jak to się przydaje w pracy przy aucie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuru Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam , mam pytanie odnośnie tego czujnika. Czujnik odłącza tylko pompę paliwa czy jest jeszcze coś odłącza? Mam awarie u siebie w phII taką, iż czasem auto mi nie odpala, tzn pompa paliwa nie pracuje ale po wciśnięciu czujnika jest ok, to zauważyłem zależność- nie działa wyświetlacz radia na podszybiu, radio, reszta bez zmian tzn rozrusznik kreci itp. I ten czujnik też za to odpowiada? Będę musiał go wymienić, często muszę go wciskać ostatniego czasu. Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez makuru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Wyłącznik odcina zasilanie pompy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Bede musiał go wymienić, często muszę go wciskać ostatniego czasu. Zanim go wymienisz to doraźnie możesz zewrzeć ze sobą te dwa kabelki idące do czujnika. Nie będziesz musiał go co chwilę wciskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuru Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Dzięki za doraźne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekbaboszyn Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 witam jest to temat nie tej rubryki ale moze ktos doradzi . Mianowicie przejechalem dzis swoim renault scenic 1998 rok doslownie 200 metrow i jak by nigdy nic zgasl i do zegarow wogole nie dochodzi prad , centralny nie dziala nawet z kluczyka tak jak by odcielo calkowicie prad , jedynene co swieci na zegarach to awaryjne swiatla . Bezpieczniki sa ok Doraddzcie , pomozcie . REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi