Nicofight Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam! Od pewnego czasu mam pewnien irytujący problem, z racji ,że nie mogłem znaleść podobnego tematu postanowiłem napisać. W mojej megi HB 2012 od kilku tygodni coś zaczęło trzeszczeć w górnych okolicach słupka B od strony kierowcy. Ten dźwięk to takie jakby trzeszczenie plastiku. Słychać go wyraźnie na przejeżdżaniu przez progi i na nierównościach. Najpierw myślałem ,że dzwiek dochodzi z podsufitki więc otuliłem gąbką przewód który się tam znajdował ,gdy nie pomogło zdemontowałem plastiki ze słupka. Po zdjęciu plastikowych osłon słupka ten uporczywy dźwięk stał jeszcze głośniejszy ,ale nadal nie moge zlokalizować co go powoduje. Odrazu mowię ,że nie są to uszczelki. Dźwięk słychać jadąc nawet z otwartymi drzwiami. Macie może jakies pomysły co to moze byc? Juz mi rece opadają. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Nicofight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mam podobnie w tych okolicach, tak jak by się tam ziarenko piasku tłukło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Na trzaski w słupku "B" ASO ma procedurę naprawczą, niestety nie wiem na czym polega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicofight Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) To już zawsze jakaś informacja. Myślałem ,że tylko u mnie taki problem występuje. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Mam wrażenie, że udało mi się namierzyć winnego u mnie. Zakleiłem "testowo" taśma zaślepkę pod klamka... i 2 dni ciszy (nie licząc uszczelek :/). Dźwięk wydawało mi się, że ma źródło wyżej, ale przed zaklejeniem czuć było że ma luz i ruszając palcem wydawała "znajome" trzaski więc mam nadzieje, że przynajmniej 1 hałas mam z głowy. Edytowane 11 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Odświeżam temat. W moim przypadku na trzaski z górnej części słupka B pomogło... Przesmarowanie zamka. Nie mylić z wkładką. Co zabawne odgłosy były wariacją stuków i trzeszczenia. Dodatkowo polecam sprawdzić gumki osłaniające przewody elektryczne wchodzące w drzwi. Po przesmarowaniu obydwu elementów błoga cisza... Phil Edytowane 19 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMaku Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 A mieliście też tak, że jak umyliście auto, to trzasków nie było ?? A potem jak wyschło to trzaski powróciły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi