Siodemka Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam Rozglądam się za samochodem od dłuższego czasu. Czy możecie ocenić ten samochód : https://drive.google.com/folderview?id=0B9NPUbV4MLC7VzNROE9kcm9neDQ&usp=sharing Gdzie można w Krakowie sprawdzić Scenica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Kolego, po ciemku każdy wygląda ładnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siodemka Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Wiem że ciemno, ale o takie godzinie go oglądałem. Jakie zdjęcia miałem takie pokazałem W sobotę robię powtórkę aby mieć pewność. To co wiem na pewno to ze maska i dach były malowane. Dodano: 31 sie 2014 - 18:16 Hey a co myślicie o tych dwóch egzemplarzach ? 1) http://olx.pl/oferta/scenic-1-6-16v-zarejestrowany-okazja-cena-1-wlasciciel-CID5-ID6WyMX.html#76bb2e2e58 2) http://olx.pl/oferta/renault-scenic-2-0-16v-gaz-klimatronic-skora-2002-CID5-ID5xOnN.html#76bb2e2e58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Gdzie można w Krakowie sprawdzić Scenica ? Możesz podjechać do każdego dilera, możesz też podjechać do AutoReno w Zabawie(droga z Wieliczki do Niepołomic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ad.1/ dziwacznie kolorystyczny, jakby lakierowany na raty, czyli dziś maska i zderzak jutro tylne drzwi, a błotnik i przednie drzwi zostały po staremu. Ani ze zdjęć ani z treści ogłoszenia nic nie wynika. Niby rocznik 2003, rejestracja 2004, ale radio kaseciak? Możliwe. Ad.2/ Znacznie lepsze wyposażenie, klimatronic, radio CD, ciekawe czy fotele skórzane ma podgrzewane. Instalacja LPG, przynajmniej nie kłamie odnośnie spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siodemka Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Niestety Dalej szukam Scenic. Co sadzicie o tym samochodzie ? http://olx.pl/oferta/renault-scenic-od-osoby-prywatnej-CID5-ID6TpY3.html#f42bb20552 Czy silnik 1.9 cdi jest faktycznie tak awaryjny jak o nim pisza ? Rocznie robię ok 12 tys km, głownie miasto. Krótkie odcinki 5-7 km. Jak ten silnik znosi taka eksploatacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Kilka uwag z mojej strony. - Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale maska dziwnie jest spasowana z lampami i szpary nierówne. - brak zdjęcia prawej strony (czyżby przeoczenie :blink: ) - przedni zderzak odstaje od błotników i był malowany (zdjęcie centralnie z przodu) - auto ma skórzaną tapicerkę ale brak zdjęć foteli (też ciekawe) Jeżeli fotele nie są podgrzewane to krótkie trasy w zimie nie będą przyjemne. Ponadto jak na diesla i na dodatek do miasta to zbyt małe przebiegi robisz. Raczej szukaj benzyny. Z awaryjnością silników 1,9 dci przy taki przebiegach jest różnie. Jedni chwalą, drudzy wkładają grubą kasę. Wszystko zależy jak ktoś eksploatował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siodemka Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Wiem ze się znowu powtarzam ale ... Dziękuję za odpowiedzi. Niestety Dalej szukam Scenic. Co sadzicie o tym samochodzie ? http://olx.pl/oferta/sliczny-scenic-z-niemiec-100-orginal-zamiana-CID5-ID6W3mp.html#08d6348c84 i sprzed tygodnia to samo ogłoszenie http://olx.pl/oferta/scenic-z-niemiec-100-orginal-zamiana-CID5-ID6bGht.html#08d6348c84 Edytowane 16 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Handlarz jak się patrzy, kłamie w opisie już chociażby o spalaniu (7 w mieście - co za bzdura!!!) Auto wypicowane i wybłyszczone - ja osobiście do takich podchodzę z dużą ostrożnością. Nie wiem, czy kierownica nie jest świeżo obszywana czasem. Zakup chyba "na Niemca" więc trochę strach. Na pewno trzeba podejść z DUŻĄ ostrożnością. Taki dobry a się nie sprzedał od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siodemka Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 O co chodzi w tym : "Zakup [..] na Niemca " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wiele razy już o tym było na forum. Kupujesz w Polsce od handlarza ale w dokumentach on nie występuje tylko jest fałszowana umowa, że niby kupiłeś bezpośrednio tam. W razie czego nawet nie możesz u handlarza dochodzić praw. Najczęściej tablice też są "lewe" (robione w Polsce na miejscu) czyli nie za bardzo można takim autem wracać legalnie "na kołach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Że ma niemieckie blachy nie znaczy, że jest tak sprzedawany jak "detektyw" bamilek sugeruje, często są zakładane takie blachy tylko na przejazd z miejsca gdzie jest autko szykowane do komisu. W ogłoszeniu z linka kolegi Siodemka wyraźnie pisze, że autko po opłatach celno-skarbowych czyli będzie sprzedawane na fakturę, pewnie zaniżoną, ale to już inny temat, trzeba dzwonić i pytać jaka dokumentacja. Większość profesjonalnych sprzedawców przygotowuje wszystkie dokumenty, że zostają tylko formalności w wk. Co do opłacalności zakupu się nie wypowiadam. Edytowane 16 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siodemka Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Dziękuję za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Że ma niemieckie blachy nie znaczy, że jest tak sprzedawany jak "detektyw" bamilek sugeruje, często są zakładane takie blachy tylko na przejazd z miejsca gdzie jest autko szykowane do komisu. W ogłoszeniu z linka kolegi Siodemka wyraźnie pisze, że autko po opłatach celno-skarbowych czyli będzie sprzedawane na fakturę, pewnie zaniżoną, ale to już inny temat, trzeba dzwonić i pytać jaka dokumentacja. Większość profesjonalnych sprzedawców przygotowuje wszystkie dokumenty, że zostają tylko formalności w wk. Co do opłacalności zakupu się nie wypowiadam. skoro w ogłoszeniu jest napisane a nie "pisze" "...SAMOCHÓD POSIADA WAŻNE UBEZPIECZENIE I PRZEGLĄD, WIĘC MOŻNA NORMALNIE SIĘ NIM PORUSZAĆ PO DROGACH..." to ja się pytam na jakich niby tablicach się tym autem poruszać skoro nie jest w PL zarejestrowany więc tablic polskich nie posiada, chyba nie na tych ze zdjęć czy według Ciebie na tych...i to nie kwestia "detektywistycznych zapędów" wchodzi w grę tylko logicznego myślenia i przestrzegania prawa. Tak więc zainteresowanemu zakupem jeszcze raz odpowiem: według mojej wiedzy auto musi mieć tablice PL lub zagraniczne tzw. "wyjazdowe" z terminem ważności aby mogło poruszać się na kołach. W innym przypadku tylko laweta. Chyba, że ktoś lubi ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) według mojej wiedzy auto musi mieć tablice PL lub zagraniczne tzw. "wyjazdowe" z terminem ważności aby mogło poruszać się na kołach. W innym przypadku tylko laweta. Chyba, że ktoś lubi ryzyko. Nie w każdym przypadku i z każdego kraju. Mojego sceniola drugiego kupowałem podobnie- w Polsce na fakturę, ale na oryginalnych francuskich blachach, które musiałem oddać przy rejestracji. Nie były to jakieś terminowe na wywóz ale te na które były dokumenty auta. Autem tym, z ubezpieczeniem czasowym wystawionym na poprzednie dokumenty, normalnie jeździliśmy do ASO by go prześwietlić i takim też po zakupie wracałam do domu, a nawet jeszcze prawie tydzień jeździłem zgodnie z obowiązującym prawem. Jedynie imienną fakturę miałem przy sobie, poświadczającą że auto jest od kilku dni moją własnością. Edytowane 17 Września 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi