xfm2 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam, prośba o ocenę tego auta - http://otomoto.pl/renault-megane-1-4-16v-tce-bose-edition-2012-131ps-C34444605.html VF1DZ1V0646044103 Pozwolę sobie wkleić opinię z innego źródła: "w/g mnie się działo z przodu gdyż brakuj reszty pakietu, przedni zderzak nie jest od coupe tylko od z zwykłej megane wzbogacony o 2 polakierowane wstawki, reflektory na 99% w tym roczniku nie były jeszcze czarne wiec albo takie kupił albo są to chinskie zamienniki" Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 wydaje mi się, że z przodu mogło coś być, bo 2012 rok to polift, więc lampy przednie powinny być bez żarówek do jazdy dziennej. Zderzak też jest od przedlifta, bo nie ma miejsca na ledy/zaślepkę. Wersja Bose, czyli 17" felgi, srebrne uchwyty drzwi, ramki głośników Bose efficient series, lakierowane na czarno elementy deski i podłokietnika. - to by się zgadzało. Pakietu z przodu mogło nie być, sporo spotykam tylnych dokładek na megankach, a z przodu brak. Nawet u mnie na osiedlu stoi taka czarnula, tylko z tyłu ma dokładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Auto jest raczej całe przed liftem, w środku ramka lewarka jest malowana na srebrno,trapez na kierownicy też, kapsel gałki satynowy. Z tego co wiem (chyba, że ktoś mnie poprawi jeśli się mylę) po lifcie to jest takie plastikowo-chromowane. Jedyne co mi się rzuca to to, że lewy nawiew jest niemalowany, a powinien być wymalowany na czarno jak reszta. I czy wersja Bose nie miała srebrnych pasów bezpieczeństwa? Edytowane 10 Września 2014 przez giziq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 w bose były chromy. Srebrne pasy na pewno były w Monaco GP i RS, nie wiem czy w Bose też. Rzeczywiście lewa ramka nielakierowana. Mnie trochę zastanawia połączenie płaskiego radia i zestawu Bose - nie pasuje mi to do reszty. Takie niuanse trzeba by chyba sprawdzić dokładnie po VINie w ASO, tylko może być problem, z kumatym pracownikiem ASO, który wszystko dokąłdnie sprawdzi. Taka kierownica jak tu była w wersji GTline przed liftem i w Monaco GP. Pod nogami powinien być subwoofer (brak schowka). Jeżeli nie ma suba - to nie jest Bose, tylko jakiś składak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 To jest Bose z tym że jak zaóważono nie ten zderzak przód i brak reszty pakietu stylistycznego (dokladek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfm2 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Udało mi się ominąć komis i porozmawiać bezpośrednio z właścicielem. To co powiedział: Auto przyjechało uderzone z tyłu. Wymieniona belka, zderzak, klapa. Oraz z przodu (jak to określił "delikatnie") - stąd wymienione lampy + zderzak. Kwestii niepomalowanego nawiewu juz nie poruszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Czyli brak pakietu oznaczał zakup samego zderzaka na tył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi