Lobiii Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Witam, na wstępie dodam że jestem nowy, nie posiadam jeszcze takiego auta ale mam już jedno na oku :D i jadę jutro oglądać :P ale do rzeczy, w wyposażeniu jest miernik ciśnienia powietrza w oponach i moje pytanie jak on działa ? bo w Citroenie znajomego jest tak że dopiero jak któraś opona jest uszkodzona bądź ma mniej powietrza to komputer tylko pokazuje tą jedną oponę ale nic nie pisze co mu nie pasi :D a zaś w audi od innego znajomego na ekranie pokazuje wszystkie opony i dokładnie ile która ma powietrza itp itd :P a drugie pytanko to o czujniki ten model posiada przód + tył i gdy się dojeżdża do przeszkody to tylko pika czy pokazuje także na ekranie zielone żółte i czerwone pole ? :P w BWM tak widziałem :D może pytania głupie ale wcześniej jeździłem biednym autkiem w środku a teraz poluje na bogate wersje i nie miałem styczności z takimi bajerami :) pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firan Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) 1) Wyświetlacz obok prędkościomierza pokazuje ciśnienie wszystkich czterech kół (każdego z osobna) za pomocą cyfr, czyli tak samo jak w opisywanym przez Ciebie Audi. 2) Jeśli auto ma ekran nawigacji na środku, to poza dzwiękiem powinna być też wizualizacja czujników parkowania. Jeśli jest tylko mały wyświetlacz, to tylko dźwięk, który moim zdaniem jest wystarczającym rozwiązaniem. powód edycji: literówki Edytowane 12 Września 2014 przez Firan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobiii Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 wersja z nawigacją :) ok dziękuje za szybką odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) 2) Jeśli auto ma ekran nawigacji na środku, to poza dzwiękiem powinna być też wizualizacja czujników parkowania. Jeśli jest tylko mały wyświetlacz, to tylko dźwięk, który moim zdaniem jest wystarczającym rozwiązaniem. Nie widziałem aby na nawigcji pokazywały się czujniki parkowania - gdzie to widziałeś ? Edytowane 13 Września 2014 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firan Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Tak wytłumaczył mi sprzedawca w salonie (Zdunek), kiedy zastanawiałem się nad opcją meganki którą chciałem kupić. Na kilka dni dostałem od nich nowe Clio z nawigacją i w nim na środkowym dużym ekranie nawigacji wyświetlało zarys auta i pokazywało przeszkody. Uznałem, że identycznie wygląda to w megance z nawigacją. Sam wziąłem w końcu M bez nawigacji, z czujnikami parkowania z tyłu - informującymi o przeszkodach tylko dźwiękiem. Jeśli w rzeczywistości jest inaczej niż napisałem, to bardzo przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankuba Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Nie masz za co przepraszać, jest dokładnie tak jak mówisz :) widać zarys auta i pola czujników wyświetlają się zielony/żółty/czerwony + dźwięk, w zależności od bliskości przeszkody, jak w BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Hmm, nie widziałem takiego rozwiązania, czy Megi przed czy po lifcie ? @pankuba masz to u siebie ? Jak byś mógł to podaj Mi nr VIN na PW musze to sprawdzić Edytowane 15 Września 2014 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Ciekawe mam MIII z 2010 i czujniki sygnalizują przeszkodę jedynie dźwiękiem. Nic się nie wyświetla na ekranie nawigacji. Przyszło mi do głowy, że wersje z czujnikami z przodu i z tylu mogą mieć graficzny wskaźnik odległości od przeszkody. Edytowane 21 Września 2014 przez Phil_ips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Od 1 listopada w EU obowiązkowe seryjnie w wszystkich nowych aut czujnik ciśnienia kół. Pewnie w oszczędności paliwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankuba Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Ciekawe mam MIII z 2010 No a moja jest z 2013, może to jest powód, albo też możliwe, że wersje z czujnikami z przodu i z tylu mogą mieć graficzny wskaźnik odległości od przeszkody. u mnie to był jakiś dodatkowy pakiet - "asystent parkowania" czy jakoś tak, zawierał czujniki przód-tył + kamerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Możesz podać nr VIN chcę zobaczyć może uda się aktywować wyświetlanie parktroników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi