blask-serwis Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Witam Serdecznie Mam problem z moją Megane II PH I. Padło mi w tygodniu wspomaganie - brak prądu na sterowniku. Kupiłem takie samo wspomaganie na allegro. W czasie wymiany zauważyłem, że kostka wpinana w sterownik wspomagania ma uszkodzony przewód (żółty)- przerwany. Polutowałem wszystko niby okej. A teraz nie mam żadnych wskazań na zegarach - mruga tylko czerwona dioda. Nie ma wskazań kilometrów ani otwartych drzwi. Bezpieczniki sprawdziłem wszystko ok. Może ma ktoś pomysł na tą usterkę ?? Z góry dziękuję za wskazówki. Edytowane 19 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Bezpieczniki sprawdziłem wszystko ok Wszystkie bezpieczniki, te pod maską też?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blask-serwis Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Tak, te pod maską też sprawdziłem i wszysko jest OK i to mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A kostki nie zaśniedziałe są w skrzynce bezpieczników? Wspomaganie było z wyczyszczoną pamięcią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blask-serwis Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Włożone jest stare wspomaganie które było, chciałem sprawdzić czy po tym lutowaniu jest wszystko ok. Wspomaganie stare, blokada stara więc powinno być ok z zasilaniem a nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A akumulator był odłączany podczas lutowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blask-serwis Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Tak, podczas lutowania tak. Podczas demontażu kierownicy,poduszki oraz wspomagania nie był odłączony. Dodano: 20 wrz 2014 - 22:08 Właśnie skończyłem naprawę :) Wszystko jest OK :) Schemat instalacji i do wszystkiego można dojść.W kostkę którą lutowałem wchodziły 2 przewody brązowe, 2 różowe i 1 żółty. złe podłączenie powodowało brak prądu na zegary => na zapłon. Taka przyczyna. Jeśli chodzi o wspomaganie to wszystko jest OK. Jedynie trzeba przełożyć swoją starą blokadę kierownicy jest zakodowana pod kartę. Ewentualnie rozebrać i przelutować mikroprocesor 6 pinowy i po zabiegu. Pozdrawiam ewentualnie proszę pisać - chętnie pomogę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi