Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II kilka problemów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio kupiłem megane II i mam z nią następujące problemy:

1.Fotel kierowcy skrzypi na dziurach (jest to wersja 5 drzwiowa), w każdej możliwej pozycji. Pomaga jedynie na siłę zaparcie się o kierownicę.

2.Problemy z zawieszeniem:

2.1 Wymienione zostały kompletne tarcze hamulcowe wraz z łożyskami oraz kostkami. Przy hamowaniu na niskich prędkościach ściąga samochód na boki. Jeżdżę tak ponad 1k km i dalej bez zmian.

2.2 Wymienione wszystkie drążki oraz stabilizatory, na stacji brak jakikolwiek luzów (amory po ~55%) a jednak słychać w niej każdą dziurę szczególnie jeżeli chodzi o jazdę przez bruk czy tory.

3.SZYBERDACH! który z chęcią oddam za normalny dach, wymienione zostały ślizgi które w renault kosztują bagatela 500zł (wydrukowałem na drukarce 3d) ponieważ dach w ogóle się nie otwierał, zawadzał o dolną szybę.

Dach słychać na każdym wyboju, obija się pomimo pogrubionej uszczelki oraz wypełnieniem starej uszczelki pianą formowalną.

4.Kokpit- na dziurach wszystko trzeszczy, wydaje mi się że dźwięk dochodzi zza radio.

5.Sprzęgło bierze strasznie wysoko- Jest to wersja 105km z dwumasem ale samo sprzęgło się nie ślizga i da się bez większego problemu ruszyć bez zrywy.

6.Auto potrafi zjechać z górki na biegu np. większa górka + sprzężona 1 a auto zjeżdża skacząc jak żabka.

W międzyczasie zmieniłem również turbinę na całkiem nową(nie wierzę w regenerację) oraz zmieniłem panewki.

Bardzo proszę o pomoc bo już powoli brakuje mi nerwów na to auto.

Pozdrawiam

1. Skrzypi bo jest zużyte jak ma przejechane powyżej 300 tys. km

4. Trzeszczy, bo trzeba dokręcać śrubki

5. Normalnie że bierze wysoko, sprawdź płyn hamulcowy czy jest do pełna i czy sprzęgło nie jest zapowietrzony.

6. Normalnie że auto toczy się z górki na biegu, używa do tego celu hamulec postojowy.