moskal92 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Witam, Szanowni Państwo, mam pytanie macie jakieś wskazówki, co do problemów z odpalaniem? Problem polega na tym, że ostatnio co parę dni, nie mogę odpalić samochodu, niby rozładowany akumulator, ale podłączę go na pół godziny( naprawde starym słabo ładującym prostownikiem) i odpala bez problemu. Akumulator był sprawdzany i wszystko z nim ok, ładowanie też bardzo dobre, ktoś spotkał się z tym problemem? Proszę o jakieś wskazówki jak z tym walczyć:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 zmień akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Moskal92 - jo cie prosza..... Przeczytaj sam co napisałeś: nie zapala, bo aku padnięty, ale po podładowaniu zapala.... by na końcu napisać, iż aku jest dobry? To po co go ładujesz jak jest dobry, hę? Ile lat ma akumulator - jak rok, góra dwa - można założyć, że być może jest dobry i coś go rozładowuje. A jak jest stary - to już nie trzyma pojemności. Jak masz stary akumulator - to zacznij od jego wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Problem polega na tym, że ostatnio co parę dni, nie mogę odpalić samochodu, niby rozładowany akumulator, ale podłączę go na pół godziny( na prawde starym słabo ładującym prostownikiem) i odpala bez problemu Akumulator proponuje ładować nie 30 minut tylko co najmniej 12 godzin. I jak koledzy wyżej napisali zmień akumulator. A przed wymianą, jeżeli jesteś pewny dobrego stanu akumulatora, zrób prosty test jaki już nie raz opisywałem na forum. Odpal auto. Zgaś silnik i pozostaw auto na światłach mijania na 10 minut. Po tym czasie odpal silnik. I jeżeli odpali to masz dobry akumulator jeżeli nie to kupuj nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi