Mooomin Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 No raczej tak skoro dostałeś odczyty. Ale jak masz 3 takie same kody to nie wiem czy z tym coś zrobisz. Tych czujników nie da się chyba przeprogramować, te kody są przypisane na stałe (przynajmniej w oryginałach) i teraz nie wiem jak to ma działać skoro komputer będzie widział 3 identyczne kody z różnych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 3 godziny temu, AnTurek napisał(a): Zadziałało. Skorzystałam że wzbudzacza za 40 dychy. Okazuje się, że 3 czujniki mają to samo ID. Teraz aby to funkcjonowało to trzeba przypisać inne ID do dwóch? Czy jeśli odczytałem ID to oznacza to że czujniki są już wzbudzone? W TPMS (Extra screen) Na pewno uruchamiałeś komendę AC001 przed wybudzeniem każdego z czujników? Ciężko mi uwierzyć, aby 3 czujniki miały ten sam kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Mało prawdopodobne. Myślę, że nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 3 godziny temu, undercover20 napisał(a): Na pewno uruchamiałeś komendę AC001 przed wybudzeniem każdego z czujników? Ciężko mi uwierzyć, aby 3 czujniki miały ten sam kod. To Aliexpress więc pewnie wszystko możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) 13 godzin temu, undercover20 napisał(a): Na pewno uruchamiałeś komendę AC001 przed wybudzeniem każdego z czujników? Ciężko mi uwierzyć, aby 3 czujniki miały ten sam kod. Na pewno. Nawet na foto są dwa ID takie same. Urządzenie MaxiTPMS potrafi przecież klonować ID. Dotyczy czujników uniwersalnych. Edycja Uruchomiłem AC001, w ID025 miałem 000000, gdy zbliżyłem wzbudzacz do wentyla to w miejsce zer pojawił się ID. I tak dla każdego koła. Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez AnTurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Nie jest powiedziane, że po sczytaniu ID okaże się jednak, że w środku są różne ID dla każdego czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 No i auto ich nie widzi. Będę musiał wyprowadzić ręcznie w ECU Tweaker ich ID i zobaczymy. Jeśli odbiorniki są w każdej klamce to każdy czujnik ma swój odbiornik? Auto z HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Tak to chyba jakoś działa z HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziamar3 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Witam. Czy może ktoś potwierdzić, czy Meganka ph1 (2009 rok) z hf sama konfiguruje czujniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 (edytowane) Udało mi się aktywować przód z tymi czujnikami. Wpisałem ich ID do Ecutweaker odczytane z Pyclip w ID025. Tył zostawiam póki co bo mam te same ID i nie wiem jak się zachowa system. Ale pewnie próbę zrobię. Dodałem do FAV też parametry od ID005 do ID008 Edytowane 27 Kwietnia 2024 przez AnTurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Nie dało się przypisać czujników z dwoma takimi samymi ID. W momencie wprowadzania kasuje się wpis z innego kola Reszta działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 To tak jak przypuszczałem. System by zgłupiał jakby miał czytać dane z kilku czujników o tym samym ID. No i lekcja, że AliExpress to nie jest dobre miejsce na zakup takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Ciekawe, z którego koła płyną dane. No i dlaczego nie głupieje. Obstawiam, że z jak najbliższego klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Napisałeś, że po wpisaniu tego samego ID znikał wpis przy innym kole, no to czyta z tego który jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Są dwa czujniki/nadajniki z tym samym ID. Obydwa wysyłają sygnał. Który wyłapuje system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi