machlo1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Witam Mam pytanie bo może ktoś miał podobny problem, a mianowicie, w mojej reni poluzowała się blenda klapy tylnej (ta w którą wkręcana jest tablica) i brzęczy na nierównościach. Póki co tymczasowo podłożyłem kawałek korka, nie mniej chciałbym ją zdjąć i sprawdzić w czym tkwi problem (podejrzewam, że do wymiany będą... spinki?). I tu trafiłem na opór, nie wiem za bardzo jak się do niej dobrać, czy muszę rozebrać wewnętrzną tapicerkę klapy i tam są jakieś śruby albo zaczepy. Czy też zamontowana jest ona na samych spinkach (może wiecie jakie to kupię z góry żeby od razu podmienić). Próbowałem delikatnie pociągnąć tą blendę ale siedzi mocno, nie chcę jej złamać więc póki co zastosowałem środek tymczasowy w postaci podłożenia kawałka korka. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Czy udało się rozebrać Tobie tą blendę? Jeżeli tak to proszę o info czy po zdjęciu tej blendy są otwory w blasze i widać wewnętrzną tapicerkę (plastik), czy jest jednak blacha (niewidoczne przedłużenie klapy i brak jakiejkolwiek dziury). Czy znajduje się uszczelnienie fabryczne pomiędzy blendą a blachą? Edytowane 12 Lutego 2015 przez roberto197272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machlo1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Nie grzebałem tam sam, pojechałem do ASO i wykonali poprawny montaż. Przyglądałem się jak to jest zamontowane gdy montowali tą blendę i: -przykręcona jest po bokach od strony klapy bagażnika(pod tymi zaślepkami) -siedzi na bardzo mocnych zaczepach(łatwo pękają, co demontaż to konieczna wymiana, fragmenty wpadają w klapę i później brzęczą, trzeba je usunąć przed ponownym montażem) w środku leci wiązka kabli na którą trzeba uważać. Uszczelnienia żadnego tam nie ma, miejsca na zaczepy są w klapie bagażnika. Największym problemem za jakiś czas może się tu okazać ta wiązka - może zacząć gnić i pękać ale to takie moje gdybanie. Edytowane 18 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Dzięki bardzo za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi