Litar03 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Problem mój polega na tym że, pali się kontrolka service z kontrolką silnika (wg. komputera nieprawidłowe położenie zaworu EGR). Dodam, że samochód chodzi normalnie nic zupełnie się nie dzieje. Moje czynności które wykonałem to :czyszczenie, próba wymiany 3 używane, w końcu 1 nowy oryginalny nie dało żadnych rezultatów. Jeśli chodzi o diagnostykę, to po skasowaniu błędu i ponownym zdiagnozowaniu od razu wyskakuje ten błąd bez odpalenia silnika. Wydaję mi się że EGR pracuje prawidłowo bo po wymianie na uszkodzony dodatkowo wyskakiwało check injection i silnik nie miał mocy. Moje pytanie czy to może być wina komputera pokładowego (nie wiem zimny lud). Ręce mi już opadły panowie w servisie mi nie pomogli tylko odpowiednio skasowali wydałem już grubo ponad tysiąc złoty i nic zastanawiam się porostu nad zaklejeniem taśmą kontrolek,tylko nie wiem jaki to będzie miało wpływ na silnik. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk88 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć, mam ten sam problem już od ponad tygodnia. Błąd na kompie + service. Problem pojawił się od kiedy na zewnątrz jest temperatura ujemna, na plusie po skasowaniu błędu nie pojawiał się ponownie. Gdzieś na jakimś angielskim forum wyczytałem, że w takiej samej sytuacji ktoś wymienił świece i pomogło. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale warto chyba wydać najpierw kilka groszy na świece niż na nowy EGR tym bardziej, że mój pół roku temu był regenerowany :) Jak to nie pomoże to zamierzam kupić zaślepkę do EGR i ją zamontować. Jak uda ci się coś zdziałać w tym zakresie to podziel się :) Edytowane 1 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 I jak Koledzy, problem rozwiązany? Ja od dzisiaj to samo co Wy: kontrolka silnika i "service" się świeci. Samochód pracuje normalnie. Sprawdziłem wszystkie świece żarowe i EGR. Nic nie znalazłem, świece są dobre, a EGR wygląda OK. Podpinałem inny EGR co do którego mam pewność, że jest dobry i nic; kontrolki dalej się świecą. Zaczynam podejrzewać, że może być zwarcie na przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locutus Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 U mnie po wymianie filtra powietrza kontrolki pomarańczowe zgasły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi