olej897 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Mam problem, najprawdopodobniej rozszczelniła mi sie skrzynia na łączeniu półosi lewej. Nie wyleciało zbyt wiele oleju. Czy moge tak przejechać troche? Ponieważ zamierzam jechac w góry 500km w jedna stronę i chce to zrobic dopiero po powrocie. Wyleci caly olej czy tylko do jakiegoś niezagrażalnego skrzyni poziomu? Lub jak domowym sposobem naprawić? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 1 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Wątpię, żebyś dojechał w góry i z powrotem z uszkodzoną osłoną. Proponuję jak najszybciej to naprawić, aby koszta późniejszej naprawy nie szły w setki zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzisiaj chciałem zobaczyć czy coś uciekło oleju na osłonę silnika i nie ma ani kropli na osłonie i betonie bo widziałbym w garażu. Nie wiem skąd tamten olej wziął się na osłonie, ale było go naprawdę mało (kilka kropel),ciężko określić z jakiego przedziału czasu bo dawno nie zaglądałem pod silnik, wstrzymam się aż coś wychlapie. Uszczelniacze miałem wymieniane jakieś 1.5 roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 To dolej oleju na maxa do skrzyni i obserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A może już nie ma co wylatyawć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Na pewno nie wyleciało 3 litry oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A wiesz jak długo ten olej tam kapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jakoś w maju ostatnio patrzyłem pod silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A mamy grudzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Auto nie jest za wiele jeżdżone i zawsze garażowane także zauważyłbym jakikolwiek wyciek bo dbam o Renie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi