fryc Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam, Mam pytanie. Czy zasilanie gniazda zapalniczki - przy konsoli środkowej w ogóle się wyłącza po wyjęciu karty/ lub zamknięciu drzwi? Czy może jest zaprogramowane jakieś opóźnienie? U mnie nawet po zamknięciu auta z karty dioda od podłączonej do gniazda ładowarki nadal się świeci. Megane III Garandtour 2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 po ok 8-10 minutach powinno się wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karst Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 U mnie gniazdo w tylnym rzędzie siedzeń wyłącza się dokładnie po 1 minucie od zamknięcia samochodu z karty, nie wiem jak jest z przodu, ale raczej powinno być tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie przód się nie wyłącza, serwis zapytany twierdził, że tak ma być. EDIT: cofam, jednak faktycznie po dłuższym czasie (nie mierzyłem) napięcie znika i w przednim i tylnym gnieździe. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtimx Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 u mnie we fluence przód i tył wyłącza się po paru minutach od zamknięcia drzwi. Być może nawet po jednej minucie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Widzę że doświadczenia są różne. Gniazdo zapalniczki w bagażniku wyłącza się po około 5 minutach - razem z oświetleniem - w przypadku gdy klapa jest otwarta. Update Dzisiaj sprawdziłem, gniazdo odcina zasilanie po 1 minucie. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez fryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Wszystkie gniazda jak i inne odbiorniki w naszych autach wyłączają się zdalnie po zadanym czasie, zaprogramowanym w układzie odcięcia zasilania. O tym, że taki układ mamy możemy się przekonać choćby w taki sposób, że po wyłączeniu silnika pozostając w aucie możemy słuchać radia czy innych dostępnych mediów przez ten właśnie określony czas. Po jego upływie radio samoczynnie się wyłączy i by je ponownie uruchomić będzie konieczne np otwarcie drzwi, które wzbudzi ponownie zasilanie w instalacji. Ale nie wystarczy to np do domknięcia szyb, by to umożliwić trzeba odpalić auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi