deku Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czy jest możliwość zmiany wyświetlania chwilowego spalania z progressbara na liczbę? Dla mnie ten skaczący pasek jest zupełnie bezużyteczny. Jeżeli temat był już poruszany to proszę o link, bo szukając znalazłem tylko coś takiego: http://megane.com.pl/topic/45210-megane-iii-ph1-vs-ph2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Nie ma możliwości - tylko wymiana licznika. Czytaj post niżej kolegi cinas_ Edytowane 28 Stycznia 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejayslonio Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Pasek rzeczywiście słaby. Przed zakupem swojej, jazdę testową robiłem chyba modelem z innym licznikiem - albo nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. Fajnie, że pokazuje trójkącikiem jakie jest aktualne średnie spalanie ale ogólnie pasek nieczytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 No właśnie ja też nie zwróciłem uwagi. Miałem nadzieję, że da się to zmienić programowo. No nic... w poprzednim aucie tego nie miałem, teraz też przeżyję bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Da się, kiedyś przez przypadek wywaliłem komuś ten pasek Robiłem renault commanderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 O... światełko w tunelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Naprawdę podczas jazdy chcecie wpatrywać się w te cyferki chwilowego zużycia? :) A tak już poważnie, w sumie pasek graficzny jest bardziej czytelny. "Kątem oka" można rzucić i wystarczy, a cyfry oko musi odczytać. Wartość jest nieważna, bez znaczenia. Tutaj jest zasada im mniej tym lepiej, a to pięknie widać jak jest przedstawione graficznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) To nie jest dyskusja o tym co kto woli. Poza tym pasek ma podziałkę: 0, 5, 10 i.... więcej. Nie wiem, czy jak depnę to pali 15 czy 65. Innymi słowy widzisz tylko czy pali chwilowo poniżej 15. Równie dobrze mogłyby być 3 emotikonki: :D :) :( Edytowane 28 Stycznia 2015 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dokładnie, trafiłeś w sedno. Pasek równie dobrze mógłby być wyskalowany trzema emotikonami i też byłby czytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altair4 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Też mnie irytuje ten pasek, jest zbyt ogólny, nie da się stwierdzić czy np. chwilowo na autostradzie spalamy 7 czy 8 litrów, a dla mnie ma to znaczenie przy jeżdzie na tempomacie i doborze odpowiedniej prędkości. W przyszłym tygodniu mam przegląd w ASO, postaram się ich spytać czy da się coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mnie pasek bardzo irytował - idiotyczna zmiana na gorsze bo "inni producenci" tak mają. Oczywiście w ASO usłyszałem, że nie ma możliwości zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pasek równie dobrze mógłby być wyskalowany trzema emotikonami i też byłby czytelny. Ale nie każdego zadowala takie upraszczanie. Nie mówię, że nie kupiłbym auta gdybym widział to wcześniej, ale to rozwiązanie mi się nie podoba i już (tak jak np. nowy mBank ale to inna historia). Za ok 2 tyg będę u dealera i też o tym pogadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi