FrozenShadoow Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Kupilem pare tygodni temu walniete w tył Megane III kombi, wczesniej jezdziłem Golfem IV i w reno zauwazyłem wyższy poziom hałasu, tzn słychac jak np koła jada po mokrym (w golfie jak tak było slychac to znaczyło ze ktores drzwi nie domkniete lub szyba) i jakby cos wiało chlodem koło kolana po lewej stronie na siedzeniu kierwcy, ale pasazer mowil ze jemu tez szumi od drzwi (słychać koła na mokrym). I pytanie czy renowkach tak jest czy poprosty nie dali jakiegos wytłumienia stylu (choc soarwdzalem i nie widze zeby czego brakowało) czy cos jest z drzwiami przednimi, gdzie szukac problemu? Miał ktos cos takiego? Jak sprawdzic czy drzwi dobrze sa dociagniete? Auto dostało w tył, bylo na ramie bo prawy tylni blotnich sie złamał i znikła przerwa miedzy tylnymi drzwiami a blotnikiem ale po wyciagnieciu wszystkie szczeliny sa rowne. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 27 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Odpowiedz masz chyba w tym co napisałeś : ".... po wyciągnięciu...." - z całym szacunkiem, to już raczej nie ma geometrii oryginalnego nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrozenShadoow Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) PAPUGA Nie ma też co przesadzać....nie każdego stać na auto z salonu, a samochod miał pas tylni wyciągany, belkę zderzaka i podłużnice. Sami wiecie jak Reno są miękkie, wystarczy lepie udeżenie i idą strefy zgniotu. Bardziej mi chodzi czy ktoś też ma taką renówkę i słyszy opony na mokrym? Bo może problem z oponami mam. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Nowe Skoda i VW ma tak miękkie nadwozia ze palcem gnieciesz. Jak gościu Skodą nową cofał i mi walnął tył to u niego lampa i zderzak popękały mocno i klapa gnieciona i chyba naruszona tył bo nie mógł zamknąć klapę, a u mnie tylko rysy na zderzaku i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Auto pewnie przywiezione z jakiegoś państwa Unii po szkodzie całkowitej. Jeśli tak to powinno trafić na złom a nie na nasze ulice. Mam nadzieję że jak najszybciej wejdą w Polsce przepisy zabraniajace rejestracji u nas pojazdów po szkodzie całkowitej w innym kraju. W normalnym Megane III jest zdecydowanie ciszej wewnątrz niż a stareńkim Golfie IV. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Juras386 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrozenShadoow Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Uwierz, że nie kupiłbym auta, które zagraża życiu mojej rodziny i innym użytkownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Golfa IV i Megane III dzieli cała dekada. To auta zupełnie z innej bajki, więc jeśli w Megane masz głośniej niż w Golfie to jest z tym autem coś bardzo bardzo nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrozenShadoow Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Właśnie dla testów ustawiłem w obu autach podobną głośność radia....i tu zaskoczenie muzyki z golfa nie słychać prawie w ogóle a z reno tak...wniosek albo tylko moje reno jest źle wytłumione, albo taka ich uroda :) Edytowane 31 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil94 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mam nadzieję, że wiesz ale VOL 20 w każdym radiu znaczy co innego :P Może Megane III nie jest mistrzem wyciszenia, ale jednak od Golfa IV trochę ją dzieli. Masz głośniejsze opony i dlatego je słyszysz i jest też duża szansa, że po dzwonie auto źle spasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_m13 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Mogę potwierdzić, że samochodzik nie jest za dobrze wytłumiony. Szum opon jest wyraźnie słyszalny, silnik przy wyższych obrotach również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicked Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam, Mam porównanie MIII 1.6 16V (2011) , Seata Cordoby 2007 1.4 16v i Nissana Note 2006 1.4 16v. Cordoba - wyciszenie kabiny od hałasów z zewnątrz i halasliwosc silnika slyszana wewenatrz o klasę wyzej niz MIII, Note - wyciszenie kabiny od hałasów z zewnątrz podobnie jak Cordoba, hałaśliwość silnika ogolnie słabiej niz Cordoba i podobnie do MIII czyli glosno w pewnym zakresie obrotow 2800-3400. MIII dzięki dochodza ze wszystkich stron do kabiny, drzwi - szum powietrza/kół/jazdy po mokrym, słychać pracę tarcz hamulcowych, dodatkowo wyraźnie słyszalna praca wtrysków (słabe wygłuszenie podszybia) w zasadzie stąd pochodzi cały halas od silnika. Wygłuszanie grodzi przedniej i podłogi nie ma sensu bo z tych kierunków dochodzi minimum hałasu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Lancer sedan z 2011 też ma lepsze wygłuszenie od MIII. Hyundai ix35 to już zupełnie świetnie wyciszone autko. Chyba jednak zabiorę się za wygłuszenie drzwi w MIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi