DAREN Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Graty z Tt są nie kompatybilne z rlinkiem. Sam ekran ma inny rozkład pinów w wtyczkę tak samo Joy na tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzu2015 Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Skoro temat jest to odkopię. Czy ma ktoś schematy jak podłączyć r-link do m3 FL która nie ma nawi? Dostalem całość wraz z okablowaniem do szczęścia brakuje mi schematów i info czy dam radę to skonfigurować ddt jak tak to w ktorym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Do skonfigurowania potrzebujesz kabel pod multimedia żeby się dtt połączyło. Przypomnij się wieczorem to sprawdzę i podeślę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzu2015 Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca A to jakiś inny niż elm którym się łączy? Mam też do dyspozycji launch creader elite, Jakoś mając tyle lat renault nie zainwestowałem w clipa😅 EDYCJA: Mam taki schemat wiązki, mam bosse,rlink i okablowanie jest z auta które miało bosse, W lagunie się różnią nie wiem jak w megane? Piny z małego wyświetlacza(affa3) przekładam do wiązki wyświetlacza nawi. Dokładam z wiązki piny do licznika (eko jazda),kamerę to ogarnę bezpośrednio kable od klapy do ekranu. Chyba że ma ktoś zmodyfikowany schemat co i jak. Generalnie to z tego co zaglądałem to mam kilka luźnych kostek przypominających te od tomtoma jak np. kostka modułu video do tylnej kamery rlink.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barReno Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu R-Link oraz Radio są na CAN Multimedia, inne piny OBD, dlatego trzeba skonstruować sobie adapter. Nie potrzeba wcale CLIP do tego. Telematykę możesz sobie darować, bo i tak usługi online już nie działają. Weź schemat ze swojego pojazdu i skonfrontuj z z tym, który wrzuciłeś. Dla samego R-Link najważniejsze jest zasilanie, system ON oraz CAN-M, one na pewno w wyświetlaczu AFFA są, reszta to już że tak powiem kosmetyka ;). Problemem może być sygnał prędkości z ABS, bo nie mam pewności czy jest doprowadzony. Pod R-Link potrzebujesz też kompatybilnego radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi