Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane zatrzaśnięta na amen

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra zaczynam nie lubić swojej Megane...

Ponieważ w weekend była ładna pogoda chciałem ją wziąć i przewietrzyć.

Megane nie była praktycznie używana od końca listopada, sporadycznie starałem się raz w tygodniu chociaż kawałek przejechać żeby się rozruszała.

Kupiłem nowy akumulator bo stary miał już swoje lata.

w piątek było wszystko ok, w sobotę również, a dziś nie mogę się dostać do wnętrza, zdechł w ogóle :evil: na nieszczęście nie wiem dla czego nie działa zamek w drzwiach i nie można go otworzyć z kluczyka :evil: WTF!!!!.

Zero jakiejkolwiek reakcji nic się nie pali, nic nie działa, samochód zatrzaśnięty na amen a jedyny zamek nie otwiera drzwi

i teraz pytanie do Was co dalej .....

jak się dostać do tego żabojada tak żeby go nie uszkodzić ????

Edytowane przez krrizz

Kupiłem nowy akumulator bo stary miał już swoje lata.

Naładowałeś go chociaż przed włożeniem do auta?

Zamek się kręci czy w ogóle nie da się przekręcić?

Zresztą nieważne. WD w zamek i kręć kluczykiem. Operację pewnie będziesz musiał powtórzyć kilkukrotnie.

Najlepiej zalać, zostawić na kilka minut i spróbować otwierać. Jak otworzysz to wlej zaraz oliwy do zamków lub lepiej smar biały i kilkakrotnie obrócić kluczykiem.

Prezes - poprawione

Przemo - kluczyk w zamku się kręci we wszystkie strony i nie ma reakcji - wygląda na to że spadło cięgno z zamka albo co... centralny działał więc tak zamykałem samochód (mam hands free) guzikami i pilotem.

Nawet nie byłem świadom tego że nie otwiera się

Akumulator po kupnie był podładowany z 2 godziny, w piątek jeździłem z godzinę, w sobotę ok 1,5 godziny więc nie powinien się rozładować, upatruje jakiś problem w klemach.

Pytanie czy można się dostać przez "nerke" grilla do linki otwierania maski ??

Ew. zostaje mi wybicie bocznej szyby i kupno używanej (szyby na allegro widziałem za 12 zł :) )