allegrorx89 Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów, otóż kupiłem Megane II kombi 1.5 dci jakiś miesiąc temu z następującymi problemami -Drgania na wolnych obrotach ale nie zawsze, czasami jest tak,że jeżdżę auto stoi i nic a czasem nie może przestać drgać Dopiero jak włączę klimę i są większe obroty to nic nie czuć. Z tego co wiem i czytałem na forum mogą być to poduszki, ale zastanawiam się czy na pewno? Skoro raz jest dobrze a raz nie. - Również odczuwam szarpanie podczas dodawania gazu i zmianie biegów. - I kolejny już ostatni problem otóż czuć czasami na postoju zapach spalin. Mam nadzieje że pomożecie mi koledzy rozwiązać ten problemy. Edytowane 17 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndosUK Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Miałem podobny objaw i okazało się, że to była wina poduszki silnika (tej na dole). Uruchom auto i otwórz drzwi kierowcy lub pasażer, jeśli odczujesz i zobaczysz drgania na krawędziach górnych drzwi jest to wina poduszki. Wymiana jest prosta. Musisz zdjąć pokrywę silnika, odkręcić górna poduszkę, a cały silnik podeprzec czymś żeby ci nie poleciał. Dolna poduszka jest zamontowana na 2 śruby i jest prosta w wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi