S-Driver Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Witam! Ostatnio byłem pierwszy raz na odgrzybianiu mojej klimatyzacji. Iż pierwszy raz robiłem taki zabieg (bo to pierwsze moje auto z klimą) to sie troche dowiedziałem na temat działania i dbania o klime. Kiedyś myślałem że zabieg polega na wprowadzeniu pianki/roztworu do nawiewów wentylacyjnych i w ten sposób działa usówanie tzw. pleśni/grzyba itp. Jednak odbyło sie to inaczej. A sam mechanik ostrzegł mnie przed stosowaniem takich preparatów w otworach wentylacyjnym iż można uszkodzić tam znajdujące sie czujniki. Mam na myśli taką piankę z rurką typu: Plak ktora czyści i odświeża nawiewy. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z was jest w temacie, i czy stosował u siebie takie preparaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Nawet na forum były ostrzeżenia przed używaniem pianki w nawiewy. Dotyczyło to bodajże Megane 2 i problemów z elektroniką po zastosowaniu pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Nawet na forum były ostrzeżenia przed używaniem pianki w nawiewy. Dokładnie TAK Opcja działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Temat wielokrotnie poruszany na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki !!! Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi