inzDamian Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Wydzielono Witam. Chciałbym się "dołączyć" do tego tematu z Megane II 1.6 16 V. Otóż mam pewien problem ze zbyt dużym spalaniem benzyny (~10 l/100 km) przy zalanym baku ok 30l (gdzie ta pojemność baku starczała wcześniej na jakiś tydzień jeżdżenia). Co może być przyczyną?? Dodam też, że wymieniłem świece zapłonowe (wszystkie 4) w tym, że jedna była zalana a reszta sprawna. Podejrzewam jakiś wtrysk tylko nie wiem który. Może mi ktoś pomoże?? Z góry dziękuję Edytowane 29 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A ile kilometrów kolega przejeżdża na tych 30l i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzDamian Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W ten poniedziałek zalałem 20 litrów benzyny 98 rano,zajechałem do pracy (oddalonego od domu 25 km) i z powrotem(25 km)póżnije pojechałem do ciotki pod Biłgoraj (ciotka mieszka z jakies 60km ode mnie.Wg koputera powinienem przejchać jakieś 120 km.wiadomo przez miasto deczko spali (światła itp.)wracając od niej zaświciła mi sie już rezerwa ( czyli powinienem zrobic ok 100 km a wg komptera 50,mimo,że miałem 2 pasażerów)ale jakoś dojechałem i we wtorek zatankowałem.więc się zastanawiam czy to wina świecy,filtra paliwa,który znajduje się w baku a może patrzeć gdzie indziej??bo podczas jazdy raz autko dostaje "kopa" a raz "przymula" (nawet jadąc sam).Ktoś mi powiedział,że to może być sonda lambda.Czy to prawda??Znajomy miał podobny przypadek w Renault Lagunie (benzyna).I okazało się że to sonda była już do wymiany.Więc ja też idę tym tropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Proponuję sprawdzić hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi