ShaunTheSheep Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Cześć, Najpierw sie przywitam, bo piszę tu pierwszy raz. A teraz pytanie: Czy do Megane III kombi z 2011 możliwe jest zamontowanie relingów dachowych? Jaki to wydatek? Widziałem wątek o Scenicu, ale on nie odpowiada na moje pytanie. Pozdrawiam, Shaun. Edytowane 29 Marca 2015 przez ShaunTheSheep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Hej, na 100% nie ma takiej możliwości. Jeździłem Meganką z tego rocznika w firmie. Wyposażenie mimo, że to było flotowe auto miała całkiem zacne. Relingów niestety nie miała bo jak powiedział Gość z Arvala: "negocjator kontraktu z Waszej firmy nie ma jaj, przy takiej liczebności floty spokojnie mógł pocisnąć o relingi i fabryczną navi". Nasz negocjator faktycznie w spodniach nosił głównie wiatr a dodatkowo był wyznawcą teorii, że relingi są zbytkiem bo przecież zaraz Ludzie pozakładają boxy albo bagażniki rowerowe i wzrośnie kilometraż "prywat". Był imbecylem bo poradziliśmy sobie z tym i pokupowaliśmy nomen omen na firmę takie obleśne belki poprzeczne montowane w górne słupki. Wracając do Twojego pytania: NIE DA SIĘ bo mnie wówczas męczyło by dozbroić swoją w oryginalne relingi i nawet upatrzyłem je sobie na allegro. Panowie z ASO jak zwykle nie potrafili odpowiedzieć czy się da ale wtedy wypadek losowy=drogowy jednego z kolegów odkrył przede mną prawdę. Chłopak skasował Megi tak, że i dach się poważnie zdeformował, odpadła podsufitka i podejrzeliśmy, że nie ma żadnych wzmocnień i otworów montażowych. Tu akurat Francuzi zadają sobie trud i wypuszczają auta z relingami oraz te do których fabrycznych relingów nie da się przykręcić bo poszycie dachu nie jest w nich do tego przystosowane. Paradoks jest taki, że równocześnie wykonują stosowne wzmocnienia i otwory pozwalające na montaż schowka na okulary nad boczną szybą kierowcy, który to schowek NIE WYSTĘPUJE w żadnej wersji wyposażenia MIII (!!!). Jak by Cię to interesowało to kupując schowek od Laguny (po 20zł na allegro) spokojnie możesz dozbroić sobie auto w ten pomocny gadżet- mam to u siebie (zerknij na zdjęcia w moim profilu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaunTheSheep Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Dzięki za odpowiedź. Pozostaje kupienie belek. Może nie będzie aż tak obleśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Te uchwyty o których piszesz, nie są robione specjalnie pod schowek na okulary. Jest to przygotowane mocowanie na montaż uchwytu, dla pojazdów przeznaczonych na rynki z ruchem lewostronnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi