brtkn3 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie, W chwili obecnej przymierzam się do zakupu samochodu i zainteresowałem się właśnie Megane III. Budżet, który mam do dyspozycji to 25.000 PLN. Wstępnie znalazłem dwa egzemplarze, które mnie interesują: Renault Megane III 1.5 DCI 2010 Renault Megane III 1.5 DCI 2011 Być może rzuca się Wam coś w oczy na co szczególnie zwrócić uwagę w ww. autach. Obecnie jeżdżę ok. 30 km dziennie w tygodniu + weekendowe wypady. Za mniej więcej dwa, trzy miesiące będę dojeżdżał do pracy w jedną stronę 30km+. Także chciałbym Was zapytać również czy wybór Diesla będzie tutaj odpowiedni, czy może powinienem rozglądać się za benzyniakami. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Widzę, że samochody które zaprezentowałeś są z komisu Renault Zdunek. Ja mam od 2 miesięcy mój drugi samochód z ich komisu a rodzice od 6 lat jeżdżą Scenicem z ich komisu i zero problemów. Wiadomo są to auta używane i zużywają się jak każde inne, ale uważam że na pewno ich komis jest pewniejszy niż od jakiegoś handlarza lub nawet z rąk prywatnych. Nie wiem czy byłeś, ale sprawdź jeszcze auta na: http://renault.zdunek.pl/samochody_uzywane.php ponieważ tam mają wszystkie auta, które posiadają w ofercie. Z doświadczenia wiem, że wszystkich aut nie zamieszczają do serwisów z ogłoszeniami więc warto śledzić na ich stronie. Dodatkowo podpowiem, że jak nie masz parcia czasowego to możesz zostawić u nich swoje preferencje i jak pokaże się auto to dadzą Ci znać jeszcze zanim wstawią je do ogłoszenia. Ja kupiłem w ten sposób swoje i wiem, że wiele osób tak robi. co do samochodów, które wskazałeś to widać, że są to naprawdę najtańsze wersje. Nie ma Climatronica, a ta w kombii nie ma nawet tempomatu i fabrycznego radia. Oczywiście nie każdemu to przeszkadza, ale prosiłeś o opinię więc się wypowiadam Nie wiem również czy zwróciłeś uwagę, ale w kombii nie ma relingów co osobiście mi się nie podoba w Megance, no ale to kwestia gustu. Kombii ma też czarne klamki, progi i lusterka, ma za to super alusy, które mam wrażenie że zostały dołożone w późniejszym czasie bo to kombii jest tak ubogo wyposażone, że nie chce mi się wierzyć, że było kupione oryginalnie z alusami ale może jestem w błędzie Zobacz sobie jeszcze te Meganki: http://renault.zdunek.pl/product_used.php?id=1427&subpage=testyopinie http://renault.zdunek.pl/product_used.php?id=1375&subpage=testyopinie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ja bym szukał benzynki, będzie prawdopodobnie tańsza albo jeśli nawet taka sama cena to lepsze wyposażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaw7018 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Kupiłem u nich auto (komis Renault Zdunek). Jeżdżę dwa miesiące zero problemów. Komis OK, chociaż o ich serwisie nie mam dobrego zdania. Edytowane 1 Maja 2015 przez slaw7018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi