Orzelek Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Witajcie! Szukam auta i biorę pod uwagę również RMIII. Powiedzcie mi proszę jak jest z trwałością silników beznzynowych 1,6 i ogólnie całego auta. Czy warto kupować auta młode (3 - 4 lata) z przebiegami ponad 100 tys. km? Czy raczej szukać starszych, ale z udokumentowanym, mniejszym przebiegiem? W grę wchodzi założenie gazu, w zależności jakie będzie spalanie. Dla przykładu podam ogłoszenie, które ostatnio mi wpadło w oko: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-krajowa-wyposazona-piekna-benzyna-po-przegladzie-w-aso-reflektory-led-ID6y82rz.html#648917132d Co o tym myślicie? Chcę pojeździć przynajmniej 6 - 7 lat, rocznie robiąc 10 - 20 tys. km. Edytowane 14 Lipca 2015 przez Orzelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Kolega sprzedał Lagunę z takim silnikiem ze stanem licznika 380 tyś km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abstract Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Dołączam do pytania - proszę większą ilość osób o wypowiedź. Czy ktoś ma Megane z przebiegiem powyżej 100 tyś i jakie jest jego zdanie na ten temat? Edytowane 18 Lipca 2015 przez abstract Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Ja kupiłem 10-cio letnią z przebiegiem prawie 200 tysięcy i założyłem gaz. Myślę, że co najmniej do 300 dociągnę bez najmniejszego problemu. Jak szukałem auta to nawet trafiłem na takie z przebiegiem 400 tysięcy z fabrycznym LPG i jeżeli sprzedawca by chciał, to by skręcił do 150 tysięcy i nikt by nie poznał bo zużycie nie wskazywało na takie przebiegi. A przebieg 100 tysięcy to prawie nie przebieg (jeżeli jest uczciwy). Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Dziękuję za wypowiedzi, kupiłem jednak inne auto, z mniejszym przebiegiem, ale megankę, więc wygląda na to, że zostanę z Wami na dłużej ;) Niestety wypróbuję ją za czas jakiś - kupiłem powypadkową i teraz mój blacharz-mechanik musi się wykazać! Edytowane 25 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi