pepe1234 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Witam zakupiłem taki moduł: http://allegro.pl/modul-drl-swiatel-dziennych-nie-led-coming-home-i5280273071.html Czy jest szansa, żeby któryś z użytkowników opisał mi w miarę jasno :) (co w którym miejscu i do jakiego kabla - najlepiej z opisem kolorów :)) jak podłączyć to urzadzenie w scenicu 3? Z góry dziękuję za odpowiedź Poniżej zamieszczam instrukcję Edytowane 15 Lipca 2015 przez pepe1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 było już 164x, że to kłamstwo i ściema co kupiłeś. sam zapis w aukcji: Światła Dzienne z oryginalnych świateł drogowych (długich) jest kłamstwem, wprowadzeniem w błąd nabywcy oraz narażeniem go na przykre konsekwencje. no ale widać niektórzy lubią prosić się o kłopoty <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 mrarek w akukcji zapomnieli dodać że jeśli ten "układ" uruchomisz tak jak jest w insterukcji to można puścić z dymem nawet ecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Lepiej sobie dołożyć dzienne z homologacją niż montować takie paści do autka. Kumaty gliniarz zabierze dowód za uszkodzone światła drogowe i będzie mandat za jazdę bez świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1234 Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Czy znajdzie się ktoś, kto pomoże przy instalacji? Nie chcę dokładać żadnych dodatkowych dziennych :) Edytowane 15 Lipca 2015 przez pepe1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No to czego nie wiesz? Czytając ten opis mam zastrzeżenia do punktu drugiego. Przewody szare podłączyć do świateł drogowych. Nasuwa się myśl czy taki prąd ( nazwijmy go - wstecznym) nie uszkodzi nam sterownika świateł samochodu. Tuta trzeba by jeszcze wstawić po jednej diodzie półprzewodnikowej na każdy przewód świateł drogowych, po to żeby to napięcie rzędu 6V z twojego cudeńka nie cofało się do sterownika świateł.To jest według mnie najważniejsze w tym podłączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1234 Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Do których kabli to podłączyć w samochodzie :) może jakaś rozpiska z kolorami kabli? Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Poczytaj na forum o montażu dziennych w oryginalnych reflektorach. Zdaje się, ze paru osobom ta sztuka się udała. Co Ci szkodzi spróbować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ogólnie mówiąc to można to wszystko podłączyć w skrzynce bezpieczników pod maską. Żeby nie ciągnąć pajęczyn po aucie. Nie mam takiego modelu, dlatego musiałbyś zrobić dokładne zdjęcie wtyczek i kabli które wchodzą do komputera w czarnej skrzynce pod maską. Wtedy mogę Ci pomóc co nie co :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Tutaj masz opisane najlepsze wyjście z możliwych :) http://megane.com.pl/topic/41177-swiatla-dzienne-w-kloszu-bez-ksenonu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Nie chcę dokładać żadnych dodatkowych dziennych :) no skoro tak, to w reflektorach masz miejsce na fabryczne dzienne i to można było uruchomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1234 Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) cięcie Jeżeli znajdzie się jakis chetny z okolic Mysłowic to chetnie oddam samochód, zeby coś takiego założyć :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Musiał byś rozeznać temat, co dokupić ( oprawki, wtyczki...) i czy to jest gdzie kupić :) Może trzeba zacząć od podłączenia komputera czy da się to u ciebie aktywować. Potem podłączyć się z kontrolką do komputera pod maską czy to działa. I wtedy można to montować. Z tego co zostało już napisane na forum to trzeba w tych reflektorach trochę rzeźbić. Edytowane 15 Lipca 2015 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi